Adjø Coutinho. Hvem kommer?

Skriver for meg selv her, skriver på norsk. Magnus Barstad på penna.
Husker fortsatt da Liverpool litt under radaren henta inn Coutinho fra Inter. 26. Januar 2013. Omlag 80 millioner kroner. Enorm oppside. En veldig fornuftig pris for en 21-åring fra en storklubb. Kjøpet av Coutinho, nå som han er den nest/tredje dyreste fotballspilleren noensinne (spørs hvordan man regner Mbappe) står faktisk igjen som et kupp av dimensjoner. Også i moderne fotball da. Hvor det er umulig.

Det har vært enorm utvikling på 4 år. Stor steg hver sesong. Når Coutinho nå forlater Liverpool er han en av de beste i verden på det han gjør. 25-år, fullstendig peak.

Likefult, han må erstattes. Verdensklassespillere vokser ikke på trær. En direkte erstatter som er like god er bare å glemme. Det finnes ikke tilgjengelig. Man må på hylla rett under. Og for Liverpool sin del tror jeg det er fullstendig vitalt at det blir handlet, og at det blir handlet en direkte erstatter så raskt som mulig.
Med ei offensiv løperekke som få (om noen) i verden kan matche er playmakeren, boksåpneren, den viktigste spilleren. Noen må skape mot etablert, noen må bare skyte fra 25 og score. Og om det ikke blir scoring er redselen for skuddet nok til at forsvaret rykker ut. Skaper rom.
Liverpool er best når motstanderne angriper. Da får gutta på topp rom til å løpe. Da blir det mål. Hjernen er solgt. En ny må inn.

Screen Shot 2018-01-06 at 23.19.06.png

Det er klart at luksusproblemet Liverpool står ovenfor nå, er at det går inflasjon i pengene de får fra Barcelona. High profile transfer. En av de dyreste noensinne. Enorme penger. Påslaget de møter rundt alle forhandlingsbordene er betydelig.
Så hvem kan de hente, og til hvilken pris? Her er det jeg tror.

Mest sannsynlig

1. Riyad Mahrez. 26 år gammel. Året eldre enn Coutinho. I utgangspunktet litt mer vingtype. Vært i Leicester siden 2013/14. Var rasende god i gullsesongen. 17 mål og 11 assist på 37 kamper. Nummer to i poengligaen. Ikke så god, men fortsatt bra i fjor. Var sterkt linket bort hele fjorårssesongen, men forble i Leicester. Har virkelig funnet igjen storformen i det siste. Ekstremt god til å utfordre en mot en, ballteknisk står han ikke tilbake for noen.  Kan skyte med begge bena og har en bra innleggsfot. Mahrez har ikke helt småflate-kreasjonen til Coutinho, men alt i alt er det for meg få offensive svakheter å spore hos Mahrez. En stor fordel er at han er “proven” på det høyeste nivået i Premier League. Over tid.
Har vært linket bort i en årrekke og ønsker selv å dra videre om situasjonen er rett.

Forventer at en pris rundt 550-650 millioner kroner er realistisk. Selgers marked.

Må få orden på håret sitt om han skal til Liverpool.

Screen Shot 2018-01-06 at 23.40.00.png

2. Thomas Lemar. Var angivelig nære en overgang til Anfield i sommer da Coutinho var på vei til Barcelona da også. Allsidig angrepsspiller, litt mer lik Coutinho i spillestill enn Mahrez. Lavt tyngdepunkt, eksplosiv og teknisk. Har en rakett av en venstrefot som må respekteres på alle skuddhold. God på dødballer.
Lemar var fantastisk i Monacos gullsesong og en viktig brikke i sølvet fra Champions League. Kun 22 år gammel, har fått med seg 8 landskamper for Frankrike. Etter alle soletegn er Lemar en spiller for nåtiden og fremtiden.
Har naturligvis aldri vist seg frem uke ut og inn i Premier League, men toppen av Ligue 1 og Champions League får være greit.

Monaco har uttalt at de “ikke” selger spillere i Januar etter å ha solgt halve laget i sommer. Bankkontoen er full, så de sitter på alle korta her.

Forventer en pris mellom 800-900 millioner. Kan helt ærlig nærme seg en milliard. Noe jeg synes er tussete dyrt.

Screen Shot 2018-01-06 at 23.50.50.png

Longshot

Mesut Ozil. Kontrakten med Arsenal går ut til sommeren. Det forholdet virker å ha gått sin gang. Å selge i januar kan være aktuelt for å få “noe” tilbake. Er tysk og skal ha et godt forhold til Klopp. Dette er naturligvis tynt.
Uansett, jeg ser hvordan Ozil skal kunne fungere for Liverpool og Klopp.
Kan spille CL.

Pris: 200-250 millioner

Mario Gotze. Gullgutten til Klopp. Har vært mye nedover for Gotze de siste årene. Sliter med en muskelsykdom som naturligvis har storparten av skylden her. Gotze på sitt beste har magi og kreasjon i bøtter og spann.
Er langt ut på isen her. Men kunne naturligvis ha sett for meg en Gotze til Liverpool under Klopp. Kunne vært en solskinnshistorie.
Orker ikke spekulere i pris, men han hadde ikke vært for dyr. Fult frisk, et kjempealternativ.

 

Forbanna surt om du er Liverpool-fan: At Manchester City fikk kjøpt Bernardo Silva for 420 millioner i sommer og har ham på benken. Eller med gjesteopptredner på ving i 4-3-3…