Tabelltips – Premier League 2018/19

Magnus Barstad og Mattis Holt går gjennom Premier League lag for lag, fra topp til bunn.

 1. Manchester City

  De blå fra Manchester var totalt overlegne i fjor, og ligaen var i realiteten avgjort til jul. Spørsmålet er om noen kan utfordre Peps menn i år. City har forsterket mer Mahrez fra Leicester, i tillegg til at Benjamin Mendy endelig er skadefri. Men er det nok til å ta tittelen to år på rad? Vi tror det.

 2. Liverpool

  De nærmeste til å utfordre City kommer til å være Liverpool. Med en Salah som så vidt rakk å bli sliten under sommerens mesterskap, sammen med Mané og Firmino, er supertrioen «back together». Med Shaqiri inn har de også en millimeterpresis innleggsfot som kan finne hodesterke Van Dijk inne foran mål på dødballer. Fabinho, Keita og Allison er også åpenbare forsterkninger på dette Liverpool-laget, og de har endelig bredden som trengs for å holde dampen i flere turneringer samtidig.

 3. Manchester United

  José Mourinho, hva driver du med? Sommerens signeringer lukter langt fra svidd, laget har sett tankeløst ut i pre-season, og hele forsvarsrekka er et stort spørsmålstegn per dags dato. Legger du til at Mourinho alltid kollapser i sitt tredje år, så er det ikke mange grunner til å være optimistisk på Old Trafford. Romelu Lukaku viste derimot fantastisk form i sommerens VM, og Alexis Sanchez bør være uthvilt etter sin første mesterskapsløse sommer på lenge.

 4. Tottenham

  Ulempen med at laget ditt utgjør en halv landslagstropp er det Tottenham får i fleisen nå. De må antageligvis starte sesongen uten sine største stjerner, og må håpe på at Christian Eriksen er uthvilt nok til å bære Pochettinos mannskap de første kampene. Med Kane og Alli tilbake fra ferie skal det nok uansett bli fart på sakene, og vi tror de sniker seg inn på topp fire.

 5. Arsenal

  Kan Arsenal endelig klikke under ny trener? Wenger er ute, og Unai Emery er den nye spanske vinen. Laget hans har hvert fall sett fra ut i treningskampene før sesongen. Aubameyang og Lacazette ser virkelig ut til å ha funnet et samarbeid på topp, sammen med Mkhitaryan. På midtbanen må de håpe at Mesut Özil finner tilbake til gamle formen, og Sokratis bør hjelpe voldsomt på det defensive. Bredden er dog fremdeles bekymringsverdig, en del skader gjør at forsvarsrekka vil være reservepreget i starten.

 6. Chelsea

  Conte brukte halve fjorårssesongen på å prøve å få sparken, og nå er det Maurizio Sarri som skal følge opp. Han har en strålende statistikk å vise til fra Napoli, og hvis han kan ta med seg den suksessoppskriften til Chelsea har London-klubben noe på gang. Ryktene vil derimot ha det til at både Willian og Hazard kan være på vei ut dørene, og da begynner det å bli tynt fremover. Mest sannsynlig forsvinner bare én – men er Pedro og Moses løsningen på vingen? Og kan Alvaro Morata motbevise kritikerne i sin andre sesong? Det kan bli hardt for Chelsea, om de ikke får inn noen flere spillere enn Jorginho.

 7. Everton

  Jordan Pickford var kanskje VMs beste keeper, og forhåpentligvis kan han ta med den formen hjem til Liverpool. Og det er kanskje stygt å si det, men Everton gjorde nok lurt i å kaste Wayne Rooney på dør. Nå får spillere som Sigurdsson og nykommeren Richarlison mer frihet fremover, mens Tosun kanskje kan etablere seg som en soleklar ener på topp. Lucas Digne er også en svært spennende signering på backen.

 8. West Ham

  Med Manuel Pellegrini skal det spilles festfotball på London Stadium! Eller? Vi håper det hvert fall. Med mindre italieneren har endret totalt stil siden sist han var i England, vil vi få se et West Ham lag i 4-4-2 eller 4-2-3-1. Mest sannsynlig det siste, med en Marko Arnautovic på topp som endelig så ut som en elitespiller sist sesong. Bak han vil Felipe Anderson og Andriy Yarmolenko tilføye mye i det offensive. Jack Wilshere og Lukasz Fabianski bør også hjelpe London-laget opp mot en sterk plassering på tabellen.

 9. Crystal Palace

  Palace har noe spennende på gang. Roy Hodgson er kanskje ikke det mest spennende på trenersiden, men spillerstallen er lovende. Wilfred Zaha er (hvis han blir) en av de mer kreative angrepsspillerne i ligaen, og Benteke har vist hvor målfarlig han er på sitt beste. Alexander Sørloth har ikke vist så mye i Palace-drakta ennå, men også han vet hvor målet står. Nysigneringen Max Meyer er også en svært spennende forsterkning, som vil sende Palace inn på topp ti.

 10. Wolverhampton

  Portuga… jeg mener Wolverhampton, har en veldig spenstig tropp til å være nyopprykket. Moutinho og Neves er en solid duo på midten, og Jimenez og Jota er en målfarlig duo på topp. Sistnevnte puttet 17 mål på lån i Wolverhampton i fjor, og de håper at lånesoldat Jimenez kan kopiere det i år. Bakover er det dog litt tynnere, men den offensive drivkraften skal være nok til å bite seg fast midt på tabellen.

 11. Southampton

  Det er ikke voldsomt mye nytt i Southampton, men med norske øyne blir det spennende å se hva Moi Elyounoussi kan få til i angrep. Hvem som skal hjelpe nordmannen på topp er ikke lett å spå, men både Gabbiadini og Austin vil nok ha en finger med i spillet der. Med en ellers tynn tropp er det også store forventninger til silkefoten til James Ward-Prowse. Hvis han ikke er i form kan det bli vanskelig.

 12. Newcastle

  Fabian Schär og Ki-Sung Yueng er de som skal forbedre Newcastle denne sesongen. Det blir vanskelig. Benitez fikk maks ut av Newcastle-troppen i fjor, og 12. plass er nok ikke langt fra makspotensialet til årets tropp. Newcastle scoret bare 39 mål i fjor, og selv om Ayoze Perez var ålreit, så mangler de fortsatt en skikkelig målscorer. De kan komme til å angre på at de slapp Mitrovic til Fulham.

 13. Bournemouth

  I Bournemouth er det heller ikke mye nytt fra fjorårssesongen, og det pleier å bety nedtur. I vårt tilfelle faller de bare en plass på tabellen, men det kan gå verre. Josh King er nødt til å fortsette å pushe ut sitt beste, mens Callum Wilson helst bør finne tilbake til kjempeformen han hadde før han ble skadet i 2016. Ryan Fraser har glimtet til med gode prestasjoner i pre-season, og kanskje er det han som skal være bærebjelken i dette laget.

 14. Fulham

  Mitrovic scoret nesten flere mål på én sesong i Fulham, enn han gjorde i hele sin karriere i Newcastle. Nå er serberen på plass i Sør-Vest-London på permanent basis, med håp om å bevise at han kan herje også på øverste nivå i England. Fulham kommer med mye av det samme laget som rykket opp i fjor, med det unge stjerneskuddet Ryan Sessegnon og Norges Stefan Johnsen som en kreativ drivkraft på midten. Med Jean Michael Seri inn spørs det derimot om Johansen vil ha en fast plass på laget denne sesongen. Andre Schürrle er en annen nykommer, og tyskeren vil i likhet med Mitrovic bevise at forrige periode i PL var unntaket fra regelen.

 15. Leicester

  Kollaps for Leicester uten Mahrez? Ja. De holdt hodet over vannet uten N’Golo Kante, men nå får vi virkelig se hvor viktig Mahrez har vært for det laget. Jamie Vardy har fråtset i deilige Mahrez-pasninger, og det lukter ikke like svidd av Gray og Albrighton. Tidligere Norwich-spiller James Maddison er også langt fra Mahrez-kvalitet.

 16. Burnley

  De hadde en sjokkerende god fjorårssesong, og det er kanskje spesielt av oss å sende de så langt ned på tabellen uten at det har blitt svekket nevneverdig – men det er rett og slett vanskelig å se hvordan den troppen skal kunne klinke til med en ny kjempesesong. Med to av deres beste keepere ute må de trolig sette sin lit til en rusten Anders Lindegaard de første kampene, og hvis det starter dårlig bakover, kan det være vanskelig å finne flyten igjen. I tillegg må de trolig fokusere på Europa-spill i tillegg, og da er det lett å få en knekk i ligaen. De bør klare å holde seg, dog.

 17. Brighton

  Brighton imponerte i starten i fjor, men så sluknet de litt. Det er vanskelig da den eneste kreative drivkraften er Pascal Gross. Glenn Murray scoret ufordragelig mange mål i fjor, og han kan umulig følge opp med det samme antallet. Og har de egentlig hentet noe særlig forsterkninger? Nei. Det blir vanskelig for Brighton, men vi tror de holder seg med nød og neppe.

 18. Watford

  Watford har vært nære nedrykk flere år, og i år tror vi turen bærer ned et hakk. Det er kvalitet i spillere som Deulofeu og Pereyra, men de er altfor ujevne. Troy Deeney har sett sine beste år, og Andre Gray har ikke hatt voldsomt mange gode kamper. De har dog oppdatert til Ben Foster på keeperplass, men det spørs om det er nok til å redde laget fra nedrykk. Watford-bølgen er iferd med å dø ut.

 19. Huddersfield

  Huddersfield var et friskt pust i et par runder i fjor, men ble etter hvert det typiske nyopprykkede laget som legger seg bakpå for å beholde plassen. De har ikke klart å forsterke laget nevneverdig etter fjorårssesongen, og da kan det bli blytungt i sesong nummer to. Forsvaret har dog fått seg en overhaling med Hadergjonaj og Kongolo. Lössl har sett svak ut i pre-season, og Ben Hamer er visstnok nære å vinne keeperjobben. Det er ikke akkurat et styrketegn, og i angrep er det atter en gang Mounie og Depoitre som må gjøre jobben. Nei, dette blir nedrykk.

 20. Cardiff

  Sorry, Robert. Vår svenske tipser skulle nok helst sett hans kjære Cardiff ett par hakk høyere på denne lista, men troppen tilsier et kontant og brutalt nedrykk. Cardiff skulle strengt tatt aldri rykket opp, og overgangsvinduet er syltynt. Bobby Reid er det eneste som faktisk kan fungere, etter 19 mål for Bristol City i Championship i fjor. Men er han nok til å redde waliserne på egenhånd? Nei. Dette er et Championship-lag.