NFL 2018/19: De Nye Quarterbackene

Deshaun, Dak, Patrick, Mitchell, Lamar, Sam, Josh & Baker. De nye quarterbackene er klare for å ta over i NFL.

Siden starten på 2000-tallet har eliten av quarterback-stallen i NFL bestått av de samme navnene. Phillip Rivers. Eli Manning. Ben Roethlisberger. Drew Brees. Tom Brady. Alex Smith. Aaron Rodgers… Peyton Manning, Jay Cutler og Tony Romo er allerede ute, og jeg forventer at dette også blir det siste året for mange av de jeg nevner over.

For den nye vinen er klar for å ta over stjernestatusen.

Deshaun Watson dro til allerede som rookie i fjor. Han spilte ikke mange kampene, men herjet for Houston Texans, som aldri har scoret så mange poeng i snitt som under unge Watson. Så kom ACL-skaden, men det ser ut til at Watson er tilbake der han var før kneet røk i fjor. Han hadde et latterlig bra samarbeid med lynraske Will Fuller og alltid-pålitelige DeAndre Hopkins. I tillegg fikk han mye ut av RB D’Onta Foreman. Lamar Miller har vist i pre season at han er RB1, men det er generelt sett mye optimisme rundt angrepet til Houston. Og forsvaret, med J.J. Watt og Whitney Mercilus tilbake, og nysignerte Tyrann «Honey Badger» Mathieu i secondaryen … hvis dette laget klarer å holde seg uten store skader bør Super Bowl være innen rekkevidde.

Dak Prescott imponerte nok i sin rookie-sesong til å ta jobben fra selveste Tony Romo i Dallas Cowboys, men bommet litt i sin andre sesong. I den tredje sesongen må Dak vise at rookiesesongen ikke var flaks, og å ha Zeke Elliott en hel sesong vil definitivt hjelpe. Dez Bryant og Jason Witton er ikke der lengre, men det er ikke nødvendigvis så dumt. Det åpner opp for yngre, bedre alternativer, uten at Dak hele tiden må se etter Dez og Witton. Allen Hurns og Michael Gallup er to nye navn som kan hjelpe Prescott tilbake til elitenivået. Det som taler imot er litt trøbbel på O-linja, men backupene bør være gode nok til å beskytte quarterbacken. Forsvaret til Dallas har aldri vært fantastisk, men de har et par gode brikker nå. Hvis alt sitter som det skal kan Dak ta Dallas til playoff.

082516-nfl-dakprescott

Patrick Mahomes har bare spilt én kamp for Kansas City Chiefs. Det var nok til at Chiefs kastet Alex Smith på dør, og satset alt på det unge stjerneskuddet fra Texas Tech. Og det er ikke overraskende. Han har en kanon til arm, og har blitt sammenlignet med Aaron Rodgers. Noen av kastene han gjør er ting jeg aldri har sett før. Sammy Watkins er signert for å hjelpe han, og han passer perfekt sammen med lynraske Tyreek Hill. Travis Kelce kommer selvsagt også til å være viktig for Mahomes, og de tre kommer til å stå for mye av angrepet til Kansas i år. Så må vi selvsagt nevne fjorårets stjerneskudd Kareem Hunt også. Hvis han bare kommer i nærheten av nivået han hadde i fjor, så har Chiefs et angrep som blir svært vanskelig å stoppe. Forsvaret har kanskje falt seg noe siden de var et av de aller beste i ligaen, men spillere som Juston Houston og Eric Berry kommer garantert til å gjøre livet vanskelig for motstanderne i år også.

Lamar Jackson er den eneste av disse unge quarterbackene som ikke er garantert førstelagsaction denne sesongen. Joe Flacco har “bare” vært i ligaen siden 2008, men 33-åringen har begynt å vise svakhetstegn. Og det er åpenbart at Baltimore Ravens har en plan da de draftet allsidige Lamar Jackson i første runde. Jackson har dog ikke vist fantastiske takter i pre season, og Flacco har nok jobben helt til det rakner totalt. Han har også tre splitter nye receivere å kaste til i Michael Crabtree, John Brown og Willie Snead. Det er gutter som vet hvordan man tar imot baller. I forsvar er Suggs fremdeles på laget, og Carr, Jefferson, Weddle og Smith/Humphrey er en secondary det lukter svidd av.

lamar-jackson-ravens

Mitchell Trubisky ble kastet ut i det for Chicago Bears i sin første sesong. Det resulterte i et av de dårligste angrepene i NFL, statistiskkmessig, i fjor. Nå er derimot Matt Nagy hentet inn som hovedtrener, klar for å slippe løs Trubisky for alvor. De har også sanket inn nye receivere, og både Allen Robinson og Taylor Gabriel er milevis bedre enn det de allerede hadde. Den aller beste kan dog være rookie Anthony Miller, som allerede har imponert stort under camp. Og så er jo Kevin White der, og kanskje han skal klare å spille en sesong uten å få en brutal skade. De fire bør hvert fall være nok til at Trubisky gjør det bedre enn i fjor. Han har også Jordan Howard og Tarik Cohen, to unge og talentfulle running backs. Forsvaret har vært undervurdert en stund, og rookie Roquan Smith bør hjelpe for å sende dette laget i riktig retning. Det er rett og slett få svakhetstegn i dette Bears-laget nå.

Sam Darnold ble av mange regnet som den beste quarterbacken i årets draft, men New York Jets fikk muligheten til å ta han med det tredje valget. Han er nødt til å vinne jobben, men det skal ikke være noe problem for den tidligere USC-quarterbacken. Når han kommer seg utpå gresset har han dog litt å jobbe med. Robby Anderson har vært god, men han er ikke blant de beste receiverne i NFL. Det samme kan sies for Jermaine Kearse. Terrelle Pryor har heller imponert stort etter at han forlot Cleveland. Isaiah Crowell er heller ikke den langsiktige løsningen på running back, så Darnold kommer ikke til å ha voldsomt med hjelp i sin første sesong. Forsvaret må gjøre mye av jobben, og der har de også kvittet seg med mange navn de siste årene. Leonard Williams er nødt til å ta nye steg i år, og den unge safety-duoen Jamal Adams og Marcus Maye kommer til å være ekstremt viktig.

Josh Rosen er kanskje ikke på alles lepper foreløpig, men om vi kjenner Sam Bradford rett så tar det ikke mange kampene før Rosen må dra på seg hjelmen og løpe inn på gresset til unnsetning. Problemet til Arizona Cardinals vil nok dog være å beskytte quarterbacken. O-linja har ikke sett bra ut, og selv om David Johnson kan gjøre mye på egen hånd, så vil nok det hemme både pasningsspillet og løpingen. Larry Fitzgerald har ikke lagt opp ennå, og her er det bare å få den ballen til Fitz så fort som mulig. Ellers er det lite å skryte av på receiversiden. I forsvar har de mistet Honey Badger til Houston, og Patrick Peterson blir bare viktigere og viktigere for dette laget. Jeg er ikke svært optimistisk for Arizona i år.

Baker Mayfield er mannen som skal løfte Cleveland Browns til nye høyder. Han ble draftet med det første valget i årets NFL-draft, og forventningene til fjorårets Heisman-vinner er enorme. Men kommer han til å starte? Tvilsomt. Tyrod Taylor har ikke gjort seg bort i pre season, og kommer til å være Browns sin løsning helt til han kollapser. Uansett hvem som kaster ballen, så har de en av de mest pålitelige receiverne i ligaen på den andre siden: Jarvis Landry. LSU-produktet kom fra Dolphins, og kommer til å være en vital brikke i Browns-angrepet. Rookie Antonio Callaway kan også eksplodere inn på NFL-scenen om han holder seg på banen. Josh Gordon er, forhåpentligvis, også der. David Njoku kan plutselig være den tight enden som slår gjennom for fullt i år, og begge RBene, Carlos Hyde og Nick Chubb, har potensialet til å bære et lag på ryggen sin. Myles Garrett kommer til å gjøre livet surt for motstanderens QB i hele år, men han kommer til å trenge hjelp fra secondaryen. Randall, Peppers og Ward er en rask trio, som bør klare å dekke opp det som er. Forsvaret er ok, men angrepet ser helt fantastisk ut. Det er grunn til å være optimistisk hvis du er Browns-fan. Winning season?

https_s3-us-west-2.amazonaws (1)

Jared Goff er ikke like fersk som de overnevnte, men han må uansett nevnes som en del av den nye vinen i NFL. Han og Todd Gurley tok Los Angeles Rams til nye høyder i fjor, og de har samlet sammen en enda sterkere tropp i år. Brandin Cooks, Ndamakong Suh, Marcus Peters, Aqib Talib er fire nye navn som kommer til å herje. Det er også fire nye navn som stjeler penger fra potten som også må betale Aaron Donald, men hvis de får til det regnestykket er dette på papiret kanskje det aller beste laget i NFL i år.

Carson Wentz er heller ikke ny, men er en av de unge quarterbackene som kan dra hjem MVP-prisen. Philadelphia Eagles er ikke nevneverdig svekket etter at de vant Super Bowl med backup-quarterback Nick Foles. Wentz gjorde dog store deler av jobben, og en frisk Wentz kan definitivt bety ny Super Bowl for Eagles. Hvis jeg skal være litt negativ, så har de heller forsterket laget nevneverdig gjennom draften, og det er sjelden lurt. Michael Bennett og Haloti Ngata har dog signert på D-linja, og det kan virkelig smelle. Jeg mener fremdeles Jay Ajayi er en av de beste RBene i NFL, og hvis Eagles snart begynner å bruke han som det bør det være nok av W’s på resultatlista til Philly i år.

usa_today_9734229.0

Jimmy Garoppolo er den som har vært lengst i ligaen av alle de jeg har nevnt, men føles likevel som en del av den nye QB-skaren ettersom han ikke spilte nevneverdig mye før i fjor. Og det gikk over all forventning for San Francisco 49rs. Han har fremdeles til gode å tape en NFL-kamp som starter. Derfor er det en svært optimistisk gjeng borte i Santa Clara om dagen. De har kastet penger etter Jerick McKinnon, og signerte Richard Sherman fra erkefienden Seattle. Spiller for spiller ser også forsvaret ut som et som kan ta ligaen med storm, men får de det til å stemme på – og utenfor – banen? Det gjenstår å se. Men San Francisco er definitivt et av lagene som kan vinne den divisjonen i år.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUELIVE

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.