Mourinho oddsfavoritt til å få fyken først: Dette mener ValueWins-ekspertene

Mourinho har hatt en turbulent sesongstart med Manchester United. Det har sendt han til topps på oddslistene for hvem som får sparken først i PL. Men kommer det til å skje?

Det så uforventet lyst ut da Manchester United så ut til å ha full kontroll hjemme mot Leicester i første serierunde. Så startet nedturen. Jamie Vardy-scoringen på overtid var ikke nok til å stjele poeng, men United-forsvaret så helt kjørt ut når Leicester presset på mot slutten.

Og mot Brighton var det null og niks som stemte. Målene rant inn bak et urutinert stopperpar, og årets første tap var et faktum allerede etter to serierunder. Det var ikke en optimal oppladning før Tottenham, men United-laget så ut som et helt nytt lag i 1. omgang. Så raknet det igjen. Og Mourinho svarte med å be om respekt og melde at han har flere seriemesterskap enn resten av ligaen til sammen, før han stakk fra pressekonferansen.

three

Det har sendt portugiseren til topps på bookmakernes liste over hvem som får sparken først i Premier League. Dette er oddsen hos Unibet pr 29. august kl 17:00:

  1. José Mourinho (Man Utd) – 1.90
  2. Mark Hughes (Southampton) – 5.50
  3. Rafael Benitez (Newcastle) – 8.00
  4. Claude Puel (Leicester) – 9.00
  5. Manuel Pellegrini (West Ham) – 11.00

Mourinho er med andre ord en soleklar favoritt til å få fyken først. Men kommer det til å skje? Vi har spurt et par av våre eksperter med Premier League som ekspertiseområde.

Robert: – Ryker om de taper mot Burnley

En som fikk kjenne Tottenham-fiaskoen på kroppen var Robert Gustafsson. Han hadde pengene sine på at både Manchester United og Tottenham skulle klare å score i mandagskampen. Vel, Tottenham klarte hvert fall det… men han vil ikke kaste Mourinho på dør av den grunn.

– Behold Mourinho. Han har ekspertisen og kunnskapen til å fikse det. United er nede i en bølgedal, og har vært det et par år, men det er ikke bare trenerens feil. Laget påvirkes selvsagt av trenerens uttak og stil, men de skal faen vinne over Brighton uansett manager med den troppen, sier svensken.

Han tror dog at managerjobben henger i en syltynn tråd om Burnley skulle slå United til helgen.

– Taper han neste kamp, så ryker han nok. Jeg håper ikke det skjer, jeg vil ha han i Premier League, sier Gustafsson.

Han påpeker at om United ikke taper mot Burnley, så vil han sitte en god del uker til, og at det blir en annen manager som ryker først.

– Kanskje David Wagner (26.00 @ Unibet)? Huddersfield ser ut som en gjeng bakfulle partysvensker en mandag etter «branchsöndagen».

9dc1ca82e51736b0d626fd4416b1c269

Espen: – Spark Mourinho

Etter 0–3-tapet mot Tottenham tok José Mourinho imot et skjerf fra fansen, og applauderte de som støttet laget gjennom den pinlige andreomgangen på Old Trafford. Noen tok det som et tegn på at Mourinhos tid i Manchester nærmer seg slutten. Vår tipser Espen – bedre kjent som «Hmjelk» – mener det er rett vei å gå nå.

– Spark Mourinho. Han har hatt to år på å forbedre laget uten at det har blitt gjort spesielt store framskritt. Det fremstår traust og uten samhandling. Mens Liverpool, Spurs og Manchester City har gjort markante skritt med en rødt tråd, ser Manchester United ut som de har gått i sirkel, sier han.

– Jeg synes ikke Mourinho har gjort seg fortjent til å få fortsette.

Han tror derimot ikke at portugiseren blir førstemann ut managerdøra, som bookmakerne mener.

– Mark Hughes, fordi han er den største nepa i Premier League. Jeg vil tro Southampton ikke er spesielt interessert i nedrykkstrid i år også, og Hughes kommer til å få sparken før jul. For min del står det mellom Hughes, Mourinho og Warnock (12.00 @ Unibet), men jeg tror Mourinho får sjansen til å prøve og snu det. Han fikk ny kontrakt i fjor, og å sparke han blir dyrt. Om han er heldig sitter han ut sesongen, sier han.

Thomas: Sats på Conte

«Sacked in the morning» meldte Tottenham-fansen. Det skjedde ikke, men om Burnley-fansen får muligheten til å synge det samme på søndag, da kan det bli sannhet – mener Thomas Ovesen, ValueWins’ egne Playmaker.

– Spark han. Ansett Conte, er den klare beskjeden fra Ovesen.

Om det er realistisk, er en annen sak.

– Mourinho drøyer det nok til United gir han en pakke som erstatning. Han gir seg ikke uten kamp. Men jeg tror han er første som må gå. Taper de mot Burnley må de nesten sparke han. Fotball er ferskvare, sier han.

JS123258853_conte-mourinho-sport_trans_NvBQzQNjv4Bqu4gL7XWaXcg95Oi24fZsaXd58dysql_cX63LwRU5oRo

Scandibetter: Have Mercy!

Om det er én mann du skal spørre om høyoddsere, så er det Scandibetter. Den syke mannen har en hit rate på 33 % med en gjennomsnittsodds på 7.91. Det har resultert i +1609 units i regnskapet hans på ValueWins. Så når han sier følgende er det verdt å høre på:

– David Wagner havner på gata først. Jeg er en høyoddsers mann, og selv om hans status er stor i Huddersfield, tror jeg de vil slite noe voldsomt denne sesongen, sier han.

Oddsen på Wagner som førstemann ut døra er som nevnt 26.00 hos Unibet. Det betyr dermed at Scandibetter har troa på at Mourinho får sitte i managerstolen på Old Trafford en god stund fremover.

–Vi er tre kamper inn i sesongen! Jeg mener Manchester United bør sitte stille i båten. Selv om de opplever en historisk dårlig sesongstart, og Mourinho virker å ha mistet hodet litt, er fortsatt tid til å snu skuta. Han har neppe mistet garderoben ennå, og er utvilsomt en verdensklasse-manager i mine øyne, sier han.

– Går de på et stygt tap mot Burnley, vil han nok havne på teppet hos styret. Han har definitivt havnet i klinsj med Ed Woodward, men de to gutta får se til å finne seg i at Manchester United er verdens største klubb, og dra i de samme trådene. De har ikke tid til noen maktkamp slik situasjonen er i dag.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUELIVE

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.