NFL er tilbake – Mattis Holts Week 1-preview

NFL er her, og den første uka byr på en god del deilige oppgjør. Mattis Holt går gjennom samtlige Week 1-kamper, og spår resultat.

Det har vært sju lange måneder uten NFL, men på torsdag setter det endelig i gang igjen på andre siden av dammen. Det er alltid like vanskelig å spå hvordan sesongen skal gå. Super Bowl-finalister har kollapset sesongen etter, og 2–14-lag har gått til playoff med enkelhet. Man vet aldri helt hva som kommer til å skje, men dette er det jeg forventer å se fra den første uka i NFL.

Philadelphia Eagles v Atlanta Falcons

Lincoln Financial Field
Fredag kl 02:20
Bettinglinje: Eagles –2,5

Philadelphia Eagles vant Super Bowl med backup Nick Foles under center, og jammen er ikke Foles tilbake med ballen i henda natt til fredag. Carson Wentz er ikke helt 100 prosent igjen etter kneskaden, og det betyr at fjorårets Super Bowl MVP får vise seg frem igjen. Men, han har sett dårlig ut i pre season, og Eagles er nødt til å håpe på at Foles kan finne tilbake til playoff-formen for å slå Falcons. For der er hele gjengen fit for fight. Matt Ryan, Julio Jones, Davonta Freeman. Alle er der. Det mangler heller ingen viktige brikker i forsvar, og da kan det være et problem at Eagles må klare seg uten WR Alshon Jefferey og WR Mack Hollins. Tim Jernigan mangler også i forsvar, og Michael Bennett blir trolig ikke klar. Det er med andre ord et svekket Eagles mot et fullbesatt Falcons som er ute etter revansje for playofftapet i fjor. Jeg tror Super Bowl-finalisten kan gå på en liten hangover, og gi bort seieren til Falcons på eget gress.

Resultat: 17–23

Baltimore Ravens v Buffalo Bills

M&T Bank Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Ravens –7

Baltimore Ravens kjører på med Joe Flacco, men det er en Joe Flacco som presses på av yngre krefter bakfra. Det trenger dog ikke være negativt, kanskje trenger han litt press for å prestere. Jeg tror uansett han skal ha få problemer med å herje med Buffalo. Ravens har nesten hele mannskapet klart til kamp, med unntak for norske Kåre Vedvik som er på skadelisten. For Bills er det også et ganske kampklart mannskap, selv om Shady McCoy er listet som questionable. Han kommer nok uansett til å spille, for McCoy er den viktigste spilleren på Buffalo akkurat nå. Med en Nathan Peterman som quarterback, og det beste våpenet er en ustabil Kelvin Benjamin, så kan det bli tøft uten en elite running back som McCoy. Forsvaret må antageligvis gjøre mye av jobben for Buffalo hvis de skal slå Ravens, der rookie Tremaine Edmunds blir viktigere enn folk flest tror. 20-åringen er et beist av en spiller, og jeg tror han kan slå gjennom fra første stund.

Resultat: 23–10

New York Giants v Jacksonville Jaguars

MetLife Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Giants +3,5

Dette er en godbit. Giants skuffet voldsomt i fjor, men det har gjort riktige grep i off-season. Jaguars var ekstremt gode i forsvar i fjor, og det er ingen grunn til at de ikke skal være det i år også. De har heller ingen nevneverdige skader, mens Giants muligens mangler Oliver Vernon. Det ville i så fall vært en stor smell for Giants, som er avhengig av produksjon fra Vernon etter at JPP forsvant til Tampa. Det viktigste er derimot at Saquon Barkley hopper ut av startblokkene, og er stjerne fra første stund. Han har heldigvis bedre forhold å løpe bak enn det tidligere New York-backer har hatt, og jeg har ståltroa på at han kan gjøre mye av det samme for New York som han gjorde for Penn State. Det er også verdt å nevne at TE Evan Engram trolig er ute, mannen som var hele New York-angrepet i fjor da resten var skadet. Nå er derimot Odell Beckham Jr tilbake – og rik – så da skal det ikke være noe stort problem. Problemet er derimot å produsere mot Jags-forsvaret. Uansett hvor du ser på banen har du spillere som kan straffe deg knallhardt, så Eli Manning får en vanskelig jobb. I angrep er det (heldigvis for New York) fortsatt Blake Bortles som kaster baller, så da kan dette bli en jevn match.

Resultat: 17–21

New Orleans Saints v Tampa Bay Buccaneers

Merzedes-Benz SuperDome
Søndag kl 19.00
Bettinglinje: Saints –9,5

Kan dette være Drew Brees sin siste sesong? Det virker sånn. Men han er uansett blant de beste quarterbackene i NFL fortsatt. Det er ikke Ryan Fitzpatrick, som må holde tøylene for Tampa mens Jameis Winston er suspendert. Fitzpatrick kan plutselig finne på å kaste seks touchdowns en kamp. Så kaster han seks interceptions neste. Jeg lener nok litt mot det siste når han må bryne seg på fjorårets stjerneskudd CB Marshon Lattimore. Mike Evans er dog en spiller du kan kaste til uansett hvem som dekker han opp. Running back er dog et stort problem for bortelaget. Doug Martin er gone, og Peyton Barber og rookie Ronald Jones må løpe i hans fotspor. Jones har hatt en dårlig sommer, og Barber er ikke i nærheten av det samme nivået, så det kan bli krise. Heldigvis har de et forsvar som kan rette opp i det meste, men kan de fikse et angrep bestående av Drew Brees, Alvin Kamara og Michael Thomas? Og plutselig kommer den dype ballen til Ted Ginn også. Jeg er skeptisk på vegne av Tampa.

Resultat: 38–24

New England Patriots v Houston Texans

Gilette Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Patriots –6

Denne er vanskelig å spå, fordi man ikke helt vet hvordan Houston Texans presterer. De har veldig mange spillere tilbake fra skade, som de håper har funnet tilbake til gammel storform, men det er vanskelig å lese fra pre season-kampene. I tillegg har de satset på Tyrann Mathieu, en spiller som også har slitt med skader. Men både Mathieu, Watt, Mercilus og QB Deshaun Watson er seg selv igjen, så kan Texans overraske Patriots i første kamp. De gjorde det nesten i fjor, bare en sen mirakeltouchdown fra Brady til Cooks sikret seier. Cooks er ikke der lengre, og de mangler også Julian Edelman. Hvis Texans spiller på samme nivå som i fjor, så kan de vinne. De mangler dog D’Onta Foreman, og må stole på at Lamar Miller kan gjøre jobben alene som running back. CB Kevin Johnson er også trolig ute, men de har andre gode løsninger på cornerback. Patriots har også flere som er usikre. RB-duoen Sony Michel og Rex Burkhead kan miste kampen, og da er det færre strenger å spille på for Belichick. Det pleier dog ikke være noe problem for den rutinerte treneren. Men laget hans har en liten tendens til å starte tregt, så…

Resultat: 16–17

Minnesota Vikings v San Francisco 49ers

U.S. Bank Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Vikings –6

Dette er en tøff nøtt for QB Jimmy Garoppolo, som fremdeles har til gode å tape en NFL-kamp som starter. Men det spørs nok om tapet kommer borte mot Viking. De har et helt ekstremt forsvar, der alle 11 ute på banen er 100 prosent. Da kan du se så kjekk ut som bare det, men du skal slite med å score touchdowns mot det forsvaret der. Spesielt når runningbacken din røk kneet sist uke. TE George Kittle er også questionable. Kirk Cousins er et lite spørsmålstegn for Vikings, men jeg tror forsvaret alene kan vinne de fleste kampene tidlig i sesongen for dem. Så da gjør det ikke noe om Adam Thielen er questionable heller. At center Pat Elfleiner doubtful er derimot ikke positivt, men som sagt, om forsvaret til Vikings spiller som jeg tror de kommer til å gjøre – da vinner de denne kampen.

Resultat: 15–7

Miami Dolphins v Tennessee Titans

Hard Rock Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Dolphins +1

Dolphins kjører på med Ryan Tannehill, og eneste mangelen på Miami-laget er WR DeVante Parker. Og han er gjerne fraværende når han er på banen uanasett. For Titans er det største spørsmålstegnet TE Delanie Walker. Han kan være forskjellen på seier og tap for Titans i denne kampen, men han hevder selv at han blir kampklar. OT Jack Conklin er også en spiller som er usikker, men også han skal være klar. Hvis begge er fit for fight tror jeg Titans, med Marcus Mariota på jobb, skal ha få problemer med å slå Miami.

Resultat: 24–33

Indianapolis Colts v Cincinnati Bengals

Lucas Oil Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Colts –3

Captain Andrew Luck er tilbake med kontrollen over angrepet til Indianapolis, men også han kommer nok til å trenge noen kamper før han er helt inne i det igjen. Da er det en kjip oppgave å få Geno Atkins i fanget hver snap hele første kamp. For Colts-linja er rett og slett ikke sterk nok til å beskytte Luck fra pass rushet til Bengals, selv om rookie Quenton Nelson kan gjøre en stor forskjell. Marlon Mack, som slo gjennom i fjor, er trolig ikke klar – og det gjør jobben enda vanskeligere før Colts-angrepet. Og plutselig er ikke Luck klar for første kamp heller. Jeg tror heller ikke forsvaret til Indianapolis er godt nok til å kunne stoppe Andy Dalton fra å finne AJ Green og/eller John Ross nedover banen. Og hvis ikke det fungerer har Joe Mixon vist at han kan slå fra seg han også.

Resultat: 13–20

Cleveland Browns v Pittsburgh Steelers

FirstEnergy Stadium
Søndag kl 19:00
Bettinglinje: Browns +3,5

Er dette sesongen til Cleveland Browns?! Vel, de får hvert fall hjelp av at RB Le’Veon Bell i skrivende stund enda ikke har trent med Steelers. Det kan dog hende at han blir å se ute på banen søndag likevel, men han vil mest sannsynlig være rusten. Antonio Brown er dog på plass, og med Big Ben og Antonio kan Browns se langt etter en seier tror jeg. Selv om Myles Garrett skulle klare å sacke Ben fem ganger (og det er ikke umulig), så kan de likevel vinne med to-tre pasninger til Brown. Jeg tror heller ikke Browns kan satse på å se Josh Gordon voldsomt mye i denne kampen, og da er veldig mye opp til nysignerte Jarvis Landry. Er han virkelig den spilleren som skal løfte Browns til nye høyder, med Tyrod Taylor som quarterback? Jeg tror ikke det – hvert fall ikke mot Steelers.

Resultat: 17–27

Los Angeles Chargers v Kansas City Chiefs

Stubhub Center
Søndag kl 22:05
Bettinglinje: Chargers –3,5

Chargers har allerede begynt å falle sammen skademessig, men fikk heldigvis signert inn rutinerte Antionio Gates igjen. Han kommer vi nok til å se mest i red zone, men det kan fort være nok det. For hvis Melvin Ingram og Joey Bosa fortsetter som i fjor kan dette bli en tøff sesongstart for Patrick Mahomes. Han har vist at han ikke er redd for å fyre av selv om han blir presset fra alle kanter, og det kan fort bety interceptions. En av de som kan stå for de interceptionene er Eric Berry, men han er questionable for kampen. Hvis han ikke er helt frisk er det noe lynraske WR Tyreek Hill kan dra nytte av. Han kommer hvert fall til å trekke med seg folk, og da er mulig Sammy Watkins der for å redde dagen. Kareem Hunt er også der, så det er et slagkraftig angrep Chiefs kommer med. Det blir nok en spennende og jevn duell.

Resultat: 21–23

Denver Broncos v Seattle Seahawks

Mile High Stadium
Søndag kl 22:25
Bettinglinje: Broncos –3

To fallende storheter møtes i første runde. Seattle har mistet nesten alt bortsett fra QB Russel Wilson, mens Broncos har sett håpløse ut etter at Peyton Manning forsvant. Er Case Keenum løsningen? Lite trolig. Men Broncos er det laget som har flest brikker av disse to, og med mindre Wilson gjør et lite mirakel, så blir det nok hjemmeseier oppe i høyden i Denver.

Resultat: 17–13

Carolina Panthers v Dallas Cowboys

Bank of America Stadium
Søndag kl 22:25
Bettinglinje: Panthers –3

Cowboys slakket litt av i fjor, mye på grunn av en overhengende suspensjon for Zeke. Det er han ferdig med i år, og da får kanskje Dak Prescott hodet på plass igjen også. For den duoen blir atter en gang livsviktig. Dallas har nemlig bygd om hele receiverstallen, og det tar nok kanskje litt tid før Prescott får bygget opp kjemi med dem. De mangler også for første gang på lenge et skikkelig tight end-våpen. Den offensive linja har også hatt problemer i sommer. I forsvar er nok heller ikke Leighton Vander-Esch klar for å gjøre en innsats. Panthers har Cam Newton good to go, og ikke minst en Christian McCaffrey som kan være det store våpenet for Carolina i år. De har derimot ikke fantastiske receivere, men forsvaret til Panthers er nok en god del bedre enn Dallas sitt. Det er der kampen vil bli avgjort.

Resultat: 24–17

Arizona Cardinals v Washington Redskins

University of Phoenix Stadium
Søndag kl 22:25
Bettinglinje: Cardinals +0

Cardinals starter med Sam Bradford som QB. Hvor lenge holder det dog? Josh Rosen er uansett klar til å ta over hvis Bradford brekker sjela. Uansett hvem som kaster, så er det ikke så mye å kaste til. Larry Fitzgerald blir atter en gang ekstremt viktig for at Cardinals-angrepet skal fungere, sammen med RB David Johnson. For Redskins er det Alex Smith som skal score poengene, og han har vist at han er en QB som vet hvordan man skal vinne kamper. Da har det kanskje ikke så mye å si at Pat Pete står på motsatt side, for pasningene kommer til å se etter Jordan Reed og running backs ute på løpetur uansett. Det blir nok en kamp som kanskje beveger seg litt sakte fremover, med en god del field goals. Alt kommer egentlig an på Sam Bradfords evner til å finne receiverne sine dypt. J.J. Nelson, i’m looking at you.

Resultat: 20–23

Green Bay Packers v Chicago Bears

Lambeau Field
Mandag kl 02:30
Bettinglinje: Packers –7,5

Dette er en godbit. Aaron Rodgers mot en jagende nysignert Khalil Mack. Det kan være en duell vi kan glede oss til i mange år fremover, og en duell Bears-fansen bør glise for å se. De har slitt i en årrekke med å komme seg til quarterbacken, men med Mack bør ikke det være noe problem lenger. Bears kan dog mangle Leonard Floyd, noe som kanskje gjør at Mack må ta på seg andre arbeidsoppgaver i denne kampen også. Packers mangler ingen spillere som ikke allerede er kastet på IR. Det betyr at Rodgers har alt av våpen tilgjengelig. Jimmy Graham blir definitivt viktig i red zone. DeVante Adams må fortsette å herje på siden, og kan Randall Cobb endelig være et jevnt alternativ for Aaron? Running back-plassen er ikke spikret, men de har flere å spille på der. Bears har Mitch Trubisky, som har mye press på skuldrene sine i sitt andre år. Han har heldigvis fått litt flere å leke sammen med, i både Kevin White (tilbake fra skade), Taylor Gabriel, Allen Robinson og rookie Anthony Miller. Jordan Howard og Tarik Cohen blir viktige igjen. De har faktisk nok til å ta opp kampen med Green Bay, og kanskje tar de skalpen på Rodgers & co i første kamp. Eller kanskje ikke…

Resultat: 34–31

Detroit Lions v New York Jets

Ford Field
Tirsdag kl 01:10
Bettinglinje: Lions –6,5

Detroit er et lag som kan overraske i år. Matthew Stafford er fortsatt blant de aller beste i sin posisjon, og han har ingen store skader å bekymre seg for på laget. Rookie Kerryon Johnson kan bli veldig viktig, men kanskje ikke i første kamp. Golden Tate og Marvin Jones blir definitivt viktig. Forsvaret har også mye snack, og Jets er dessverre ikke i nærheten til å nå opp Lions sitt nivå. Hvis ryktene om at Marcus Maye mister kampen blir det også svært tungt. Med en rookie quarterback i sin første kamp… nei, jeg tror det blir tøft for Jets.

Resultat: 31–16

Oakland Raiders v Los Angeles Rams

Oakland Coliseum
Tirsdag kl 04:20
Bettinglinje: Raiders +3,5

Hvis Oakland vinner denne kampen er det ukas største skrell. Jon Gruden, hva er det du holder på med? Gamlehjemmet mot det mest spennende unge laget i NFL. Her trenger jeg ikke si så mye. Rams tar denne.

Resultat: 17–40


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUELIVE

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.