NHL 2018/19: Kan Vegas gjenta bragden?

De ble ikke Stanley Cup-mestere, men Vegas Golden Knights sjokkerte hockeyverden med sitt finaletap. Spørsmålet er: Kan de gjøre det igjen?

Endelig oktober!

NHL-sesongen er her, og det er den vidunderlige tiden på året der samtlige lag tror at dette kan være sesongen. Kanskje er dette sesongen Detroit Red Wings vinner igjen, etter 10 års tørke? Kanskje dette er sesongen Mats Zuccarello endelig kan løfte Stanley Cup-trofeet? Eller kan dette være sesongen Nashville Predators knabber sin første pokal?

I fjor var det nystartede Vegas Golden Knights som startet glohett, og bygde opp en voldsom selvtillitsbølge som varte langt inn i juni. ValueWins-ekspert Thomas Ovesen tror det skal bli hardt å gjenta den bragden.

– Jeg tror ikke det. Det blir den typiske andresesongen, og en «sophomore slump» er mer nærliggende. Nå vet plutselig alle hvem de er, og hva de kan. Alt må klaffe igjen, og det blir hardt. Hvis Karlsson klarer å opprettholde snittet sitt, Fleury står som en vegg i mål igjen, og nyankomne Pacioretty får en oppsving, så kan det gå langt. Men like langt som i fjor? Jeg tviler, sier han.

Endelig for Toronto?

Sesongen starter med et helkanadisk oppgjør mellom Montreal Canadiens og Toronto Maple Leafs natt til torsdag. Og skal vi tro EA-spillet NHL19 er det nettopp Toronto Maple Leafs som kommer til å løfte Stanley Cup-trofeet i juni. Sist de vant var i 1967, så det hadde vært en svært etterlengtet triumf for et av «Original 6»-lagene.

Og Ovesen tror faktisk NHL 19s spådom er inne på noe.

– Toronto har bygget stein for stein i 2-3 år. Først kom Matthews og Nylander, i fjor kom ringreven i Marleau, og i år kom fløten i form av Tavares! Det eneste det står på i år, er om forsvaret er bra nok, for Andersen i målet er det ingenting å si på. Er det i år de går hele veien?, sier ValueWins-eksperten.

cut

«Karlsson Gate»

Sommerens store snakkis var svenske Erik Karlsson, en av de desidert beste backene i hele NHL. Han har i en årrekke spilt for Ottawa Senators, men det har lenge vært tydelig at svensken har hatt et ønske om å prøve seg andre steder. Denne sommeren skjedde det endelig – San Jose Sharks tradet fire spillere og et 2. runde-valg for svensken. Krise for Ottawa, tror Ovesen.

– Hele forrige sesong og årets pre season har vært preget av «Karlsson Gate», dramaet rundt Hoffman, og andre usportslige ting. De tradet sin største stjerne for en bag med pucker. Mulig det vil lønne seg noe på lang sikt, men for denne sesongen er det dessverre lite håp, sier han.

Dermed starter et nytt Karlsson-kapittel på vestkysten, og det kan være forskjellen for Sharks.

– I år! Det er i år det skal skje. Sharks var klubben som valgte å gå «all in» i jakta på Karlsson. I tillegg klarte de det uten å miste noe særlig av stallen. De legger nå alle korta på bordet, og går «all in». De har ligaens beste offensive forsvarsduo i Karlsson og Burns, med slagskudd ut av en annen verden. De har offensiv rutine i Big Joe Thornton, intensitet i Hertl, Pavelski og Couture, og en fløtespiller i Evander Kane på toppen. Holder det hele veien? Kanskje, sier han.

karlssonusatsi

Spår ny Crosby-triumf

Ovesen tror derimot at årets store skuffelser heter Montreal Canadiens, Vancouver Canucks og New York Islanders.

– Isles går inn i denne sesongen, nesten allerede med et håp om å få førstevalget i draften. De har til slutt måtte se sin aller største stjerne dra, nemlig Tavares. Erstatterne heter Filppula og Komarov. Der snakker vi «downgrade». Jeg tror dessverre Isles er en av taperne foran denne sesongen, sier han.

Og selv om han også tviler på kanadierne fra Montreal og Vancouver, så har han klokketro på et annet kanadisk lag: Calgary Flames.

271247eacb924acf9f0adfedcd906b9d-271247eacb924acf9f0adfe_hd– Flames har imponert i off season. De var spennende i fjor, men i år har de jammen klart å lure til seg noe de manglet i fjor, nemlig en skikkelig goalgetter i tillegg til Gaudreau. James Neal har tatt turen over fra Vegas, og det kan være tunga på vektskålen her. Jeg liker sammensetningen her, og en playoffplass bør være innen rekkevidde i år.

Og etter litt tenketid kommer «Playmaker» opp med en småfrekk Stanley Cup-spådom:

– Jeg tror det blir San Jose Sharks mot Pittsburgh Penguins. Men jeg tror Pens vinner. De har rutinen, og de er nok sultne på en ny seier. Sharks er rett og slett ikke gode nok defensivt, sier han.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUELIVE

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.