ValueWins-ekspert: Slik kan United slå City

Fjorårets Manchester-derby på Etihad var et intenst kaos. Kan årets oppgjør leve opp til forventningene?

Det så helt håpløst ut for Manchester United da hjemmelaget City ledet 2–0 etter en halvtime. Mourinhos røde djevler så som vanlig ut som de nettopp hadde stått opp fra senga. Men så tok oppgjøret fyr. Paul Pogba fant nettet to ganger i løpet av to minutter, og hvem andre enn Chris Smalling skulle bli helten på en dødball tjue minutter før slutt. Søndag går City for revansj.

Man City vs Man United
Etihad Stadium – Søn 11 Nov, 17:30 CEST
Referee: Anthony Taylor
City last six: WWDWWW
United last six: DLWLDW

 Antatt lagoppstillinger:
Man City Man United
Ederson
Walker – Laporte – Stones – Mendy
D Silva – Fernandinho – B Silva
Sterling – Aguero – Sané
De Gea
Young – Lindelöf – Smalling – Shaw
Herrera – Matic – Pogba
Lingard – Sanchez – Martial

Det er to slagkraftige lag på papiret som barker sammen på Etihad søndag ettermiddag, men det er ikke å stikke under en stol at Manchester City har vært et par hakk bedre både forrige og denne sesongen.

Men Manchester United så sjanseløse ut mot Juventus også. Oddsen for United-seier hadde for lengst bikka 100 når innbytter Juan Mata lirket ballen over muren og i nettet. Juve hadde heller ikke noen løsning for innbytter Marouane Fellaini, som sørget for haraball inne i boks foran vinnermålet.

josemourinhoSå José Mourinho har bevist både at han har noen ess i ermet, og at han vet når han skal spille dem. Og United har bevist at de kan slå tilbake selv mot store lag som Juventus, og Manchester City.

Manchester United er tross alt ubeseiret på sine tre siste PL-reiser til andre siden av byen. Det er tydelig at spillerne finner et ekstra gir når det er «lillebror» City som står på motsatt halvdel. City, på sin side, har kun gitt fra seg to fattige poeng siden tapet i april. De har, om mulig, blitt enda bedre. Derfor er spørsmålet enkelt: Er det mulig at United vinner på søndag?

Vi har pratet med ValueWins-ekspert Espen, bedre kjent som Hmjelk om nettopp det.

– Spillesmessig er United underlegne sin nabo, men Mourinho er en av verdens beste til å ta ut motstanderlagets styrker, og til å organisere laget bakover. Dersom Manchester United skal ta poeng i dag tror jeg den defensive organiseringa må være stram, sier mannen som for øyeblikket ligger på 2. plass på ekspertlista til ValueWins.

Likevel mener han at United også må ha en god dose flaks for å stoppe maskineriet til City.

– Jeg ser ikke for meg at United skal klare å vinne med å spille ut City. Jeg tror det må en klassisk Mourinho-kampplan til for å lykkes. Bussen må være plettfri med mannsmarkering på Citys nøkkelspillere, og jeg blir ikke overrasket om Fellaini og Herrera blir jokere, sier han.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUELIVE

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.