Høyt og lavt

Det startet med et smell, og nedturen kom som et brak. Spreadet så ut som monsterbakken i Val di Fiemme, og ser nå ut som utforløypa i Wengen. Varians. Jada. Så deilig når det sitter. Så frustrerende når det går i stå. Da hjelper det kanskje å skrive litt?

Hvem vet, jeg har aldri forsøkt å forfatte en tekst om gambling/spreads tidligere. Vel, en gang får være den første. Nå kommer teksten i dundrende motgang, og dette er ikke et forsøk på å bortforklare, unnskylde eller noe som helst. Denne teksten kunne like gjerne ha kommet i slutten av januar. Det er rett og slett bare et ønske om å få utløp for noe. Hva som helst.

Så.. Hva har endret seg? Ingenting, egentlig. Researchen er den samme. Strategien er den samme. Ligaen er den samme. Spillerne er de samme. Dommerne er de samme. Spillene er mer eller mindre de samme. Det er spillerspesialer (scoringer, kort og assist), 1×2, Asian Handicap, Both teams to score, antall cornere og antall kort. Således ikke noe hokus pokus. Men der det i januar var full flyt med overtidsscoringer, billige kort til våre utvalgte og slurvete klareringer som ga den siste corneren vi behøvde, har februar gitt straffebom fra Messi, soleklare kort-forseelser som overses/glemmes fordi fordelsparagrafen ble benyttet og cornere som ikke blir gitt/tatt fordi tilleggstiden er ute.

Høyt og lavt. Stang inn og stang ut, uten at noe egentlig har endret seg. Det snakkes om varians. Jeg hater varians. Akkurat nå. Men det hende at jeg liker det igjen om noen uker. Kanskje allerede på søndag. Da spilles det fire nye kamper i LaLiga. Real Madrid-Girona. Valencia-Espanyol. Villarreal-Sevilla. Real Betis-Alavés. Det utfordrende med slike motgangsperioder, som alle har, i ulik grad, av ulik lengde, med ulik hyppighet, er at man begynner å over-analysere og over-kompensere. Man blir usikker på seg selv. Senest lørdag droppet jeg live-spill på Atlético på 0-0 fordi «jeg har jo bare uflaks om dagen». 0-1 kom jo selvsagt, den. Jeg droppet José Luis Morales-spillet jeg har hatt i 19-20 av 24 serierunder fordi Iago Aspas var tilbake for Celta Vigo. Iago Aspas satt hele kampen på benken. Jeg droppet derimot ikke live-spill på at Barcelona skulle score mål nummer to i kampen mot Valladolid som endte 1-0 med straffebom og Suárez-sjanser (i flertall) like store som Stillehavet. Hadde det vært januar, så hadde det endt 2-0. Nei, 3-0. Minst.

Men slik er det jo ikke. Det er jo ikke slik det fungerer. Verden spinner ikke rundt min akse. Messi bommer ikke på straffe fordi jeg sitter på Messi 2+. Dommer dropper ikke å gi gult kort til Nacho fordi jeg har spilt gult kort på Nacho. Her kommer det mentale inn i bildet, og forståelsen av begrepene varians, det lange løp, over tid, å være tro til metodene sine og kunnskapen man besitter. Ikke navnet på måneden på kalenderen. Jeg lever og ånder for to ting; familien min og arbeidet mitt. Arbeidet mitt består av studio/kommentering i Champions League og posting av spilleforslag på LaLiga for ValueWins. Da smerter det å levere pill råtne tall, om enn bare i avgrenset periode. Å ikke klare å omgjøre kunnskap, analyser, tidsbruk og research til gode (nok) spill, det er en del av en læringsprosess. Man blir aldri ferdig utlært som spiller. Aldri. Derfor har jeg både god og dårlig samvittighet på en gang.

Det jeg derimot skylder dere er begrunnelser for spillene jeg poster, og samtidig en beklagelse for en noe lettvint måte å poste spill på i det siste. De første ukene var det kjappe begrunnelser på spillene som fungerte veldig bra, og så kom det et par dager med hastverk, dårlig tid og posting av spill uten begrunnelse. Spillene fortsatte å levere gode tall, og derfra og ut har jeg tillagt meg en vane med å bare poste spill uten kjapp analyse. Researchen er den samme, men for at det fortsatt skal kunne være en god nok tillit inne i bildet, så blir de kommende spillene postet med begrunnelse – om enn bare for at det skal bli lettere å ta en egen vurdering av spillene

Nå skal jeg ha mareritt om Messi-straffebommen og tannløsheten til Suárez (hehe), men fra og med soloppgang søndag skal det snu. Forhåpentligvis. Snur det ikke på søndag, så snur det på mandag. Eller i mars.

Jeg kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å si det samme nå som da jeg ble kåret til månedens ekspert for januar. – Jeg skal holde det oppe (eventuelt få det opp igjen) med like tung research, se alle kampene, føre statistikk og fortsette å følge magefølelsen.

http://www.valuewins.com/veland