Jubel, tårer og brudd: For et døgn for Mats Zuccarello

Playoff, eller ikke playoff? Selge eller kjøpe? Det er spørsmålet på denne tiden av året. Alltid.

Tiden er inne for «Trade Deadline» – den siste dagen hvor lagene i NHL kan polstre opp stallen for å gjøre et forsøk på å ta pokalen, eller for å selge unna det man har av utgående kontrakter for draft-valg eller yngre talenter for fremtiden.

Mye har skjedd allerede, store trades har blitt gjennomført, og med norske øyne har det så klart vært en del snakk om Zuccarello. Zucc hadde en pangstart på 2019, og med tanke på at Rangers nok mister playoff, så seilte Zucca opp til en av de største fiskene i dammen før deadline. Men før vi rakk å komme til deadline, så smalt bomben:

Zuccarello ble tradet til Dallas Stars for et 2.-rundevalg og 3.-rundevalg. Rangers-fansen fortvilte. Henke Lundqvist gråt foran et samlet pressekorps i garderoben. Zuccarello selv la ut en rørende melding på Instagram. En æra i New Yorks idrettshistorie var over.

Så ble alles øyne rettet mot Zuccas Dallas-debut mot Chicago, og godeste Zuccarello innfridde så til de grader. Først med assist. Så med mål. Sky was the limit. Så skjedde det fatale… Zucc blokkerer et skudd med hånda, og den brekker. Minimum fire uker på sidelinjen. Om Dallas ikke klarer playoff kan det bety at hele sesongen er ferdig. Smak på den. Det er krise. For Zucc, for Hockey-Norge, for fansen og for Dallas (som i tillegg mistet Benn) …

Hvem blir igjen i vannet?

Men for trade deadline er ikke dette krise. Det gjør den bare om mulig enda mer spennende. For da må vel Dallas ute å handle igjen, ikke sant?

I år som alltid så er det noen navn som går igjen på markedet. Men noen av de store fiskene har allerede blitt fisket, og noen ser ut til å bli igjen i vannet.

Noen har tradisjon tro tradet seg opp mot playoff, slik som Capitals som allerede har hentet Nick Jensen og Carl Hagelin. Toronto var tidlig ute , og hentet Muzzin fra Kings allerede for noen uker siden. Typiske playoff-spillere.

Bruins fikk også sin perfekte tredjecenter i store sterke Coyle fra Wild. Også en typisk playoff-type. Mens et annet storlag, San Jose Sharks, fikk sin forward i Nyquist her nå i natt.

Blue Jackets går «all in»

Den store overraskelsen har dog vært Jackets. De ligger per nå på vippen, og det var lenge usikkert om de kom til å trade bort stjernene Panarin og Bobrovsky, som begge har vært med i interne uromomenter i år, og som ikke kommer til å forlenge med CBJ. Men Columbus har baller av stål, og i stedet for å selge unna, så har de valgt å gå ALL-IN. De har valgt å beholde stjernene, og heller hente inn Duchene og Dzingel fra Ottawa. Det har kostet en del picks/prospects, og her er det helt umulig å si om det var smart eller ei før om noen måneder. Men personlig elsker jeg aggressiviteten de viser.

Foruten de fem lagene der, så ligger mange og vaker i sivet enda. Men de kommer. Det gjør de alltid på siste dag. Det eneste vi vet er at lag som Detroit, Philadelphia og Ottawa har spillere ute på markedet. Mens Pittsburgh, Nashville, Calgary, Dallas og Tampa nok fortsatt er på jakt. Men hvem bør vi følge med, og hvem er hete på markedet? Her er noen tanker:

  • Stone
  • Simmonds
  • Hayes
  • Kreider
  • Carter

Her har man fire forwards, de fleste såkalte «rentals» som er inne i siste kontraktsår, og kan leies inn til et playoffrun. Alle har hatt gode år i sine klubber, og jeg tror både Flames, Stars, Predators, Penguins er her og snuser.

  • Howard

Den soleklare eneren blant årets goalies på markedet. Men trenger noen en goalie nå?

  • Ceci
  • Ristolainen

Ceci er den åpenbare her, men med tanke på at Buffalo nettopp tradet til seg Montour fra Ducks, så KAN det åpne for at Ristolainen kan dra hvis budet er godt nok.

Det går imot en spennende deadline i år óg!
På gjensyn!  🎉


thovesen_png

SKREVET AV PLAYMAKER, NHL-EKSPERT FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from football, NBA, NHL and much more?

Head over to Valuewins.com, and sign up.
Value wins – every time.