Juventus-sesongen: Fiasko eller ikke?

I kveld avgjøres det om Cristiano Ronaldos første sesong i Juventus har vært en fiasko eller ikke.

Ciao.

Imponert over du fortsatt henger med, men vil bare opplyse om at hvis du er på utkikk etter en skikkelig forhåndsomtale og prat foran Juventus og Atlético Madrid, så anbefaler jeg umiddelbar exit.

Skulle du dog lide av kritisk underernæring hva angår prat og insubstansinell synsing knyttet til ovennevnte Champions Leaguekamp, så er dette stedet å bli værende på – i alle fall litt til.

Jeg vet ikke hvilke forutsetninger du som leser har, for dette blir i all hovedsak meldt med tastatur-ståsted i Italia.

Og jeg vet i hvert fall ikke hvilken avkastning du sitter igjen med når (les: hvis) du pløyer gjennom hele den saken her. Uansett:

Det er allerede viden kjent at Cristiano Ronaldo skiftet beite fra Madrid til Torino – for å gjøre det ingen fotballsfæren kan bedre enn han – å vinne.

I særs i Europa.

1533992040_504194_1534002499_noticia_normal.jpg

Mannen som har plukket fem Champions League-bøtter, skulle (/skal) hjelpe et Juventus-lag med under halvparten av det han selv har i tittelbeltet.

Det er mange som har vært tidlig ute med fiaskokarakteriseringer i Juventus’ retning – og det er kanskje Cristiano-isolert sett riktig, men her. Her kan det argumenteres bra på begge sider (tror jeg). Nå kjører jeg bare på med litt argumenter her og der så teller vi opp og ser hvor vi ender til slutt.

Argument som taler FOR fiasko: Kjøper man Cristiano eller Messi vil man automatisk være en av favorittene til å vinne Champions League.

Juventus v Sporting CP - UEFA Champions LeagueArgument som taler MOT fiasko: Ærlig talt, det er naturstridig å vinne Champions League med midtbanetrio bestående av Matudi, Pjanić og Bentancur/Can. Naturlovene støtter for så vidt heller ikke en Champions League-triumf hvor Mattia De Sciglio er din foretrukne høyreback.

Argument som taler FOR fiasko: Du går ut fra øverste hold og melder, i forbindelse med signering av Cristiano, at Champions League er det overordnede målet for sesongen. Da holder det ikke å ryke ut i 8-delsfinalen – uansett motstander.

Argument som taler MOT fiasko: Allegri har uttalt, men det er også allmenn kjent at for å vinne Champions League så kommer du rett og slett ikke utenom flaks-elementet. Vi snakker altså den klassiske stang inn/ut hvor motstander kontrer inn et mål osv. Sitter man ikke på riktig side av variansen i de riktige tidspunktene – ja da vinner man ei heller mest sannsynlig ikke et oppsett som Champions League.

Argument som taler FOR fiasko: Det er ikke flaks som gjør at Juventus (etter majoriteten av alle solemerkene) ikke vinner Champions League 18/19. På Wanda Metropolitano var Piemonte-gjengen fri for tenner, uten klær osv. Atleti var mange hakk over Juventus – spesielt i 2. omgang. Jeg vil dra det såpass langt som å si at det er Madrid-laget som bør være minst fornøyd med utfallet av kampen – gitt hvordan kampen utartet seg.

Argument som taler MOT fiasko: Atlético Madrid er, i et slikt format som Champions League, en av favorittene. For hvis man tar Atleti, som jo er en bunch steinsolide fotballspillere, og multipliserer med El Cholo òg opphøyer det i Wanda Metropolitano, da kan man fort få Champions League-finale på hjemmebane 1. juni 2019.

1550738654_399048_noticia_normal

Argument som taler FOR fiasko: Juventus trenger i praksis, slik som nivåforskjellen faktisk er i Serie A p.t., bare å møte opp til alle 38 kampene for å vinne lo scudetto. For streng talt så kunne Torino-sebraenes b-lag være helt der oppe i kampen om Serie A-tittelen. Og dette bør vel være et argument for mulighet til å hvile spillere, spisse form, fokus osv. inn mot vitale Champions League-kamper?

Argument som taler MOT fiasko: (Ref. siste setning i forrige avsnitt) dette er kanskje også et potensielt problem? Juventus blir sjeldent, om nesten aldri i Serie A, utfordret på samme nivå som det Diego Pablo og Atleti gjør, både på det individuelle, men også det kollektive plan?

Argument som taler FOR fiasko: Det er kanskje nyanseforskjeller fra kamp til kamp, men (og @ meg gjerne) noe fotball-paradigmeskiftende tilnærming til hver kamp er ikke helt Diego Simeone. Hvis man da ser på Atlético-kampen isolert så er jo Massimiliano Allegri klekkelig klar over hva han står overfor. Jeg sier ikke at det skal være noen gåtur i parken selv om man vet hva det spanske hovedstadslaget kommer med, men Juventus har faktisk aldri scoret mål mot Atleti. 3 kamper og 3 smultringer for Diego Simeones menn.

Ja, uansett. Jeg vet som sagt ikke hvor jeg vil hen med dette, men det faktum at:

  • Atlético har sluppet inn mer enn 2 mål i kun 3 av 39 kamper i 18/19,
  • Juventus kun har spilt 6 kamper av totalt 38 som ville resultert i avansement (etter 90 min.),
  • Atlético har avansert samtlige ganger de har hatt 2-målsseier i første møte
  • og at Juventus aldri har snudd et 2-målstap i første møte til avansement,

jo, det får meg til å gå inn i kampen som gyver løs i Torino kl. 21:00, med en aldri så (berettiget) skepsis på Juventus’ vegne.

Der. Beklager. Jeg er jækla usikker på hva noen andre enn meg fikk ut av dette, men sånn ble det nå engang. Skal gjøre opp for det ved en senere anledning.

Arrivederci!

trygveroeed_png

 

WRITTEN BY TRYGVE RØED, SERIE A FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NFL, NBA and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.