Slik kan du tjene penger på årets NFL-draft

I fjor traff jeg blink på en 34-oddser. Dette er langskuddet som kan gi storeslem i årets draft.

Det var vanskelig å holde jubelbrølet tilbake på pressetribunen i Dallas i fjor, da Rashaad Penny ble draftet som den andre runningbacken til 34 i odds.

Under årets draft vil jeg dessverre ikke være til stede i Nashville, men det er lov å håpe på noen jubbelbrøl likevel. Noen draftvalg er allerede hugget i stein, andre er mer usikre. Dette er det vi «vet» kommer til å skje:

QB Kyler Murray blir draftet 1st overall

ct-spt-nfl-mock-draft-kyler-murray-20190306

NFL-lag ser alltid etter quarterbacks på toppen av drafts, og i år er det bare én som skiller seg ut. Oklahomas Kyler Murray ble kåret til college-fotballens beste spiller i fjor, og tok over med glans etter fjorårets 1st overall pick Baker Mayfield. De fleste både tror, og mener at de vet, at Kyler Murray også vil være først opp på scenen i Nashville – og da er det aller mest sannsynlig Arizona Cardinals som har levert lappen med navnet hans på.

Det gir ingen voldsom odds heller. Bet365 ligger høyest med en odds på 1.25, mens Unibet er nede på 1.17. Selv om du ikke blir millionær av den oddsen, så vil jeg faktisk si at det er spillbart – for jeg har stor tro på at den oddsen har sunket nærmere 1.01 når vi nærmer oss draft day.

DE Nick Bosa er den beste spilleren i draften

… og da virker det kanskje rart at jeg garanterer for at en annen spiller går først, men det handler om posisjonsverdi. En quarterback vil alltid gå foran en defensive end, hvis de er noen lunde like talentfulle. Nick Bosa er en perfekt pass rusher, og det kommer ikke til å gå lang tid før han forsvinner fra draftbrettet.

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at San Francisco 49ers gjør et enormt feilgrep om de ikke drafter Bosa med sitt 2.-valg.

At han er den første defensive linjespilleren som blir valgt er også så godt som bombesikkert. Unibet tilby 1.40 i odds på det, og de ligger også høyest på markedet.

WR D.K. Metcalf kommer til å bli draftet høyt

Du har rett og slett ikke den fysikken, for å så falle i en draft. Eksemplene på den type spillere som har gått høyt har kommet på løpende bånd, og selv om mange mener det vil være risikabelt å drafte en receiver utelukkende på hans atletiske evner, er det likevel det som skjer år etter år.

Corey Davis ble 5.-valget i 2017 uten å ha bemerket seg nevneverdig i college. Kevin White gikk som nummer sju i 2015. Han har aldri lyktes i NFL. Sammy Watkins, Justin Blackmon, eksemplene er mange. Er du rask, svær og hopper høyt så blir du draftet høyt.

Det kommer også D.K. Metcalf til å bli, for han er i tillegg god.

1.67 (Unibet) på at han er den første receiveren som blir draftet er faktisk sjokkerende god verdi, men det kan også være interessant å gå på et langskudd på at han blir plukket allerede innen topp fem.

… men du er vel ikke her for lavoddserne.

I fjor var det altså San Diego State-runningback Rashaad Penny som var sjokket. Litt på grunn av at han spilte for en mindre skole, og også fordi kampene på vestkysten blir sett av mye færre «eksperter» enn de som går i mer seervennlige tidssoner.

For faktum var at Rashaad Penny var en av de aller mest imponerende runningbackene i den draften, og oddsen burde på ingen måte vært 34. I år er det en annen som ligner noe voldsomt, både som spillertype, og fordi han spilte for en mindre skole enn der de store stjernene vanligvis plukkes fra.

David Montgomery er den beste runningbacken i draften

montgomery.2019-04-08 20_27_29

Iowa State-runningback David Montgomery har alt du ser etter i en runningback. Han er sterk, han er tålmodig, og han har et bra blikk for åpne rom. Han har noen retningsforandringer ut av en helt annen verden, og kan gjøre en jobb både i pass pro og som receiver. Han blir sammenlignet med Kareem Hunt, som hadde flest yards i NFL i sin første sesong.

I fjor var Saquon Barkley i særklasse, men det er ingen som han i årets draft. Dermed er det mer åpent om hvem som går først, og jeg mener det bør være Montgomery.

Og da Unibet leverer en odds helt oppe på 11-tallet er det grunn til å smile.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.