2019 NFL Mock Draft

Mattis Holt spår NFL-draften 2019.

1) Arizona Cardinals: QB Kyler Murray, Oklahoma

Det virker bare mer og mer sannsynlig at Arizona Cardinals vil skyte etter gullfuglen, og heller se etter en mulighet for å trade bort fjorårets førsterundepick Josh Rosen. Murray er en helt annen type quarterback, og passer nok mer det den nye hovedtreneren Kliff Kingsbury vil gjøre. Og når du først har 1st overall pick må du gå for quarterback. Du får ikke den sjansen igjen med det første.

ct-spt-nfl-mock-draft-kyler-murray-20190306

2) San Francisco 49ers: DE Nick Bosa, Ohio State

Det står nok her mellom Nick Bosa og Quinnen Williams. Litt merkelig er det at det står mellom dem, da 49ers har draftet DL-spillere i en årrekke, men nå er dem i en posisjon til å ta den beste – og da går de for Nick Bosa. Han har kanskje ikke like atletisk som broren og Los Angeles Chargers-spilleren Joey, men han er mer komplett som pass rusher.

nick-bosa-49ers-trump

3) TRADE! New York Giants: QB Daniel Jones, Duke

Jeg mener Quinnen Williams er et veldig smart valg for New York Jets, som egentlig har dette tredjevalget, men jeg tror de kan finne på å gjøre en broderlig trade med de som har sjettevalget: New York Giants. Fordi Giants virkelig må begynne å tenke på fremtiden, og Eli Manning kan ikke ha mer enn ett år igjen på toppnivå. Lock og Haskins er kanskje mer populære valg, men Jones er alt det Giants ser etter i en QB. Han er høy, han er god til å kaste med touch og timing, og han har QB-hjernen.

1043215386.jpg.0

4) Oakland Raiders: DT Quinnen Williams, Alabama

Det er virkelig en drømmesituasjon for Raiders at Jets trader bort sitt valg, for da faller Williams ett hakk til. Raiders har mange hull, men Williams kan faktisk fylle ganske mange. En fantastisk defensive tackle kan fikse en hel linje, og det kan absolutt Williams gjøre. Han er veldig allsidig, og har heller ikke nådd sitt fulle potensiale. Dét er skremmende.

usa_today_11725990.0

5) Tampa Bay Buccaneers: LB Devin White, LSU

Buccaneers vil nok definitivt vurdere en av de aller beste pass rusherne her, men kan også plukke årets beste linebacker. White var hjertet og hjernen til LSU-forsvaret, og Buccaneers har akkurat mistet Kwon Alexander. Med White ikke bare fyller de hullet etter Alexander, de oppgraderer han!

6) TRADE! New York Jets: OLB Josh Allen, Kentucky

Spilleren de kunne funnet på å ta med tredjevalget, får de likevel som nummer seks. Josh Allen er høy og stor, og beveger seg med en kraftfull kvikkhet på kanten. Han er også allsidig nok til å droppe i coverage. De små hendene og farten skremmer meg litt, men han er nok den beste passrusheren etter Nick Bosa. Og i Jets får Allen spille i hjemstaten…

7) Jacksonville Jaguars: OT Jawaan Taylor, Florida

Jags har er problem på sin offensive linje. Taylor er solid som en stein, og spesielt god på høyresiden – der Jags har et stort gapende hull. Det vil Taylor fylle på flekken, og Jaguars kan konsentrere seg om andre posisjoner senere.

8) Detroit Lions: WR D.K. Metcalf, Ole Miss

Det har bare gått en vei for Lions siden Megatron la opp, og det må sitte en del der på bakrommet med sikkel på haka når de ser sammenligningene med Metcalf og Megatron. De mistet også Golden Tate til New York i år, og trenger virkelig en ny trussel på utsiden. Metcalf er som lagd for armen til Matthew Stafford. Det kan bli en gyllen kombinasjon i mange år.

usa_today_11301015.1551106419

9) Buffalo Bills: OT Jonah Williams, Alabama

Denne er vanskelig, for Buffalo burde virkelig velge den beste spilleren på brettet: Ed Oliver. Tingen er bare det at de virkelig trenger en tackle, og de har ikke råd til å vente en runde. Oliver blir rett og slett et luksuspick i denne situasjonen, og Williams kan potensielt være den beste o-linjespilleren i år. Problemet er de korte armene. Det kan hende han må spille guard, og da har Buffalo et problem.

10) Denver Broncos: DT Ed Oliver, Houston

Men Denver da, de sier ikke nei takk. Forestill deg en linje med Ed Oliver, Bradley Chubb og Von Miller. Den er ikke lett å stoppe! Oliver passer også fint inn i Denvers nåværende 4–3-forsvar, som den energiske bowlingkula ved siden av nosetacklen.

Ed Oliver

11) Cincinnati Bengals: LB Devin Bush, Michigan

Bush er mer en «talker» enn en «doer», og det høres da virkelig ut som Bengals. De trenger linebackers, og Bush ser ut som en god en på papiret. Problemet hans er instinktene – han er veldig ofte for langt unna der ting skjer til å hjelpe til.

12) TRADE! Washington Redskins: QB Dwayne Haskins, Ohio State

Washington har blitt linket til Haskins gjennom hele denne prosessen, og hvis de liker han så godt som ryktene tilsier vil de nok trolig trade seg opp for å ta han. Green Bay vil nok også tjene på å flytte seg ned i dette scenarioet.

maxresdefault

13) Miami Dolphins: DE Rashan Gary, Michigan

Med hjerteproblemene til Montez Sweat vil nok dessverre han droppe, og da er det nestemann på pass rush-lista som beveger seg oppover. Rashan Gary har mange feil, men er også en veldig eksplosiv og spennende spiller.

14) Atlanta Falcons: CB Greedy Williams, LSU

Når du har høyde og fart er det sjelden du faller langt som cornerback, og han faller kanskje i overkant langt her også – men Falcons takker og bukker. Greedy har som sagt både størrelse og fart, men mangler litt ball skills.

15) TRADE! Green Bay Packers: OLB Brian Burns, Florida

Etter å ha tradet seg ned fra en potensiell Rashan Gary blir det i stedet Brian Burns, som virkelig er et spennende valg. Han er ikke like sterk som de beste passrusherene i draften, men han er trolig den som er best teknisk. Han er ekstremt atletisk, eksplosiv og har et nydelig fotarbeid. Kan bli en klassespiller – men kan også bli for lett.

16) Carolina Panthers: OT Andre Dillard, Washington State

Dette er kanskje det mock draft-valget jeg har sett mest. Dillard er veldig atletisk, og spesielt god i pass pro med en bevegelig quarterback. Det er perfekt med Cam Newton bak der.

17) TRADE! New York Jets: DT Christian Wilkins, Clemson

Jeg tror nok Giants må ofre dette valget for den tidlige traden for Daniel Jones. Om du treffer på quarterback, så er det verdt det. Om du lar naboen stjele både Josh Allen og Wilkins, da er det ikke verdt det. Christian Wilkins skiller seg ikke så ekstremt ut på banen, men utenfor har han vært fantastisk for Clemson. I 2018 vant han det som betegnes som den «akademiske Heisman-prisen». Kan være med på å snu Jets til en winning franchise.

18) Minnesota Vikings: C Garrett Bradbury, NC State

Vikings fortsetter å forbedre linja si, innenfra og ut. Med Bradbury kan Elflein spille guard, og Vikings begynner å nærme seg en god linje.

19) Tennessee Titans: WR Hakeem Butler, Iowa State

En av de mest spennende receiverne i årets draft. Høy, men likevel rask og bra balanse. Det er en gyllen kombo, og Titans har forelska seg i det før.

bytler.2019-04-21 22_36_08

20) Pittsburgh Steelers: CB Rock Ya-Sin, Temple

Steelers trenger cornerbacks, og hvorfor ikke plukke han med det beste navnet i draften? Han er veldig atletisk, men imponerte ikke nok med farten til å bli plukket helt i toppen.

21) Seattle Seahawks: CB Lonnie Johnson, Kentucky

Seattle så én gang på innmålingen til denne cornerbacken (6-3), og visste hvem de kom til å ta hele veien.

22) Baltimore Ravens: DE Clelin Ferrell, Clemson

Ferrell er ikke superspennende som spiller, men han har vært veldig produktiv for et av de bedre lagene i landet. Det gjør han til et potensielt steal for Ravens.

23) Houston Texans: OT Cody Ford, Oklahoma

Houston er så utrolig avhengig av å få tak i en tackle, at de nesten bare må ta Cody Ford. Han er den eneste som er igjen, og selv om man er usikker på om han kan spille LT eller RT i NFL, må de bare ta sjansen.

24) Oakland Raiders: CB DeAndre Baker, Georgia

Raiders velger to ganger mot slutten av draften. Med DT locked down kan de være litt mer friske her, og ta DeAndre Baker. Jeg mener han er mer enn god nok til å spille på utsiden, og der vil han hjelpe Oakland betraktelig.

25) Philadelphia Eagles: S Johnathan Abram, Mississippi State

Visstnok enorm på drittslenging, og kommer under huden på motstanderne. Sportslig er han bunnsolid. Passer perfekt inn i Eagles, og 25.-valget passer han også bra.

26) Indianapolis Colts: DT Jeffery Simmons, Mississippi State

To på rad for Mississippi State. Simmons er beintøff, men kommer nok til å miste store deler av sesongen sin på grunn av ACL-skaden. Det gjør at han faller hit.

636157831738346973-2016-EB--472

27) Oakland Raiders: TE Noah Fant, Iowa

Raiders vil nok trolig vurdere å trade seg ned herfra, og se om de kan få flere valg i toppen av andre runde. ELLER så holder de seg, og sikrer seg en saftig spiller i Noah Fant. Han er mer atletisk enn lagkompisen TJ Hockenson, som nok ikke må vente veldig lenge før han hører navnet sitt.

28) Los Angeles Chargers: WR Marquise Brown, Oklahoma

Chargers har fått nok av å få rundjuling av Tyreek Hill, og drafter sin egen lille terjer av en receiver. Brown er virkelig spennende, og kan slå ut i full blomst som Hill.

29) Kansas City Chiefs: CB Byron Murphy, Washington

Ironisk nok trenger kanskje også Chiefs en ny Hill. I stedet må de går for en annen posisjon, for det er langt fra bare receiver som er problemet deres. Murphy er kanskje den siste cornerbacken verdt et 1. runde-valg, og da går Chiefs for han.

30) Green Bay Packers: TE TJ Hockenson, Iowa

Green Bay har Graham, men de har ingen som Hockenson. Han kan gjøre jobben som både receiver og blocker, perfekt for Green Bay.

AR-181019779

31) Los Angeles Rams: DE Montez Sweat, Mississippi State

Rams har et såpass godt lag at de har råd til å ta sjansen på en fyr med hjerteproblemer. For Sweat er så ekstrem som spiller, at det kan være verdt det.

32) New England Patriots: DT Dexter Lawrence, Clemson

Du får ikke et mer Patriots-pick enn det her.


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.