Slik kan Ajax gjøre det igjen

Real Madrid, check. Juventus, check. Nå er Ajax favoritter til å nå Champions League-finalen.

Det nederlandske hovedstadslaget har surfet rundt på en rødhvit bølge i Europa i vår. De smadret Madrid, de oversvømte Torino. Nå skylder Ajax-bølgen innover Themsen, med samme mål for øyet som Jon Snow og gjengen: Å senke de hvite fra nord.

Dusan Tadic, Matthijs De Ligt, Frenkie De Jong, Hakim Ziyech og Lasse Schöne. Fem spillere som har tatt verden med storm denne sesongen. Én har allerede blitt solgt til Barcelona, det er forventet til at hvert fall to til forsvinner til sommeren. Det med andre ord en stor «nå eller aldri»-følelse i Amsterdam. Selv om Ajax har hatt spillere som Zlatan Ibrahimovic, Dennis Bergkamp, Luis Suarez og Christian Eriksen – så har de aldri vært så gode som akkurat nå.

Og det skjer utrolig nok drøye to år etter at mange av de samme spillere ble smadret av Rosenborg over to kamper i Europa League. Ting skjer fort i fotball.

Skjermbilde 2019-04-30 kl. 15.38.07

Og etter å ha lagt Juventus og Real Madrid bak seg er Ajax nå favoritter til å gå til Champions League-finalen. 1.80 server Unibet på en nederlandsk bragd.

Og når man tenker etter, så er det jo egentlig ikke så rart. Tottenham så ikke bra ut mot West Ham, og tapte 0–1 med toppet lag. Håpløse Brighton holdt tett mot dem helt til en Christian Eriksen-rakett sikret tre poeng. Mens Ajax på sin side ikke har tapt en fotballkamp siden 17. mars.

1554917849_494531_1554930087_noticia_normal

Slik så det ut da de rødhvite gutta tok ned Cristiano Ronaldo & co. Men hvordan skal de klare å tukte Tottenham over to kamper?

Ajax-supporter Martin Joheim tror kveldens kamp på Tottenham Hotspur Stadium blir nøkkelen.

– I kampene mot Juventus og Real Madrid, har borteoppgjøret vist seg å være nøkkelen til Ajax-suksess. Det tror jeg blir tilfellet nå også. Klarer Ajax å få med seg et par bortemål hjem til Amsterdam, tror jeg det blir vrient for Tottenham å ta seg videre, sier han.

Magnus Barstad, Unibets Champions League-ekspert, tror også hollenderne har gode sjanser – fordi Tottenham mangler flere nøkkelspillere.

– Først og fremst tror jeg at Son (karantene) og Kane (skade) er et enormt tap for Tottenham. Det som videre er viktig for Ajax er at de må tørre å fortsette med å gå respektløst til verks. De må tørre å angripe, og spille «sitt» spill. Da kan de gå til finalen, sier Barstad.

Oddsen for Ajax-seier i kveld er i gjennomsnitt 3.34. Du finner tips fra våre brukere og eksperter på https://valuewins.com/tips (299kr i mnd.).


matrixholt grafikk

SKREVET AV MATTIS HOLT, SKRIBENT OG PROGRAMLEDER FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NHL, NFL and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.