Dette ligger i potten

I kveld spilles serierunde 37 i LaLiga. Den nest siste. Samtlige 10 kamper er av betydning for enten Champions League, Europa League eller nedrykk. Dette er ståa!

18.30: Athletic Club – Celta Vigo
18.30: Atlético Madrid – Sevilla
18.30: Barcelona – Getafe
18.30: Girona – Levante
18.30: Leganés – Espanyol
18.30: Rayo Vallecano – Valladolid
18.30: Real Betis – Huesca
18.30: Real Sociedad – Real Madrid
18.30: Valencia – Alavés
18.30: Villarreal – Eibar

ALAVÉS:
Vitoria-klubben er nummer 10, og ligger tre poeng bak 7. plassen som gir Europa League-spill neste sesong. Det betyr at alt håp er ute dersom Athletic Club tar flere poeng enn Alavés i dag. 99% av håpet vil også være ute dersom Espanyol og/eller Real Sociedad vinner i dag, samtidig som Alavés taper. Det beste som kan skje Alavés i dag er at de selv vinner, samtidig som Athletic-Celta ender B, Leganés-Espanyol ender H og Real Sociedad-Real Madrid ender B. Da vil man være à poeng med Athletic Club med lik innbyrdes og litt dårligere målforskjell.

ATHLETIC CLUB:
Bilbao-klubben er nummer 7, og ligger dermed på Europa League-plassen foran de to siste serierundene. De kan forbedre tabellposisjonen ytterligere, men eneste scenario som gir klatring på tabellen er at de selv tar seks poeng, samtidig som Sevilla og/eller Valencia taper begge sine to resterende kamper. Dersom baskerne tar flere poeng i dagens kamp enn hva både Real Sociedad, Espanyol og Alavés gjør, vil 7. plassen være garantert for Gaizka Garitanos mannskap. Det verste scenarioet for dagen er at selv taper sin kamp, samtidig som Leganés-Espanyol ender B, Real Sociedad-Real Madrid ender H og Valencia-Alavés ender B. Da vil det være fire lag på 50 poeng foran den siste runden. Legger man til Villarreal-Eibar B, vil bortelaget stå med 49 poeng.

ATLÉTICO MADRID:
Hovedstadslaget er nummer 2, og det eneste scenarioet som frarøver dem 2. plassen er at de selv taper sine to siste kamper, samtidig som Real Madrid vinner begge sine kamper. I dag handler det først og fremst om avskjed for Diego Godín, som spiller sin siste kamp på Wanda Metropolitano som Atlético Madrid-spiller.

BARCELONA:
Ble seriemester for to uker siden. Nå skal det slikkes sår etter den ydmykende exiten fra Champions League tidligere i uken.

CELTA VIGO:
Galicia-laget er nummer 15, og er ett av fem lag som kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen. Celta Vigo er ett av tre lag som har 40 poeng, mens Girona under streken har 37. Dersom de tar flere poeng enn Girona i dag, er plassen sikret 100%. Dersom de tar like mange poeng som Girona, er det fortsatt vidåpent inn mot den siste serierunden neste helg.

Innbyrdes-kabalen i nedrykksstriden: Celta har Villarreal innbyrdes, Levante har Celta innbyrdes, Villarreal har Levante innbyrdes, Valladolid har Villarreal innbyrdes, Villarreal og Girona er likt innbyrdes, Levante har Valladolid innbyrdes, Valladolid har Girona innbyrdes, Celta og Girona er likt innbyrdes, Valladolid har Celta innbyrdes, mens Girona-Levante i dag avgjør hvordan ståa er mellom de to lagene (det endte 2-2 i Valencia tidligere i sesongen).

EIBAR:
Baskerne ligger på 11. plass, og har fortsatt en teoretisk mulighet for spill i Europa League neste sesong. Da må de vinne begge sine kamper, og samtidig er de avhengige av at Athletic Club tar maksimalt ett poeng, og at både Real Sociedad, Espanyol og Alavés avgir poeng i løpet av de to siste serierundene. Dersom absolutt alt skulle gå på tverke (at Eibar taper begge sine kamper, at både Celta/Villarreal/Levante vinner begge sine kamper, at Betis tar minst tre poeng og at Leganés tar minst to poeng), blir de nummer 16.

ESPANYOL:
Barcelona-klubben er nummer 9, og en god avslutning på sesongen med syv kamper på rad uten tap gjør at de kjemper om en plass i Europa League. De tar seg forbi Athletic Club dersom de tar tre poeng mer i løpet av de to siste kampene (Espanyol har baskerne innbyrdes). De tar seg forbi Real Sociedad dersom de tar flere poeng enn dem i løpet av de to siste kampene (Real Sociedad har katalanere innbyrdes), og de holder seg foran Alavés, Eibar og Leganés dersom de tangerer/forbedrer deres resultater.

GETAFE:
Madrid-klubben er nummer 4, og er definitivt den store positive overraskelsen denne sesongen. Dersom Getafe tar like mange/flere poeng enn Sevilla/Valencia i dag er Champions League-spill 19/20 en realitet. Dersom Getafe taper og de to konkurrentene vinner, vil man ha tre lag på 58 poeng foran siste serierunde. Getafe har Sevilla innbyrdes, Valencia har Getafe innbyrdes og Valencia har Sevilla innbyrdes. Dersom alle tre ender på samme poengsum vil Valencia ende på topp, deretter Getafe og så Sevilla.

GIRONA:
Katalanerne er nummer 18, og er ett av fem lag som kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen. De er det eneste laget i nedrykksstriden som kan rykke ned i dag. Girona ligger nemlig under streken, og har henholdsvis ett/tre/tre/tre poeng opp til Valladolid/Levante/Villarreal/Celta. Nedrykket blir et faktum dersom man selv taper mot Levante, samtidig som Rayo Vallecano-Valladolid ender U/B og Villarreal-Eibar ender H/U.

Innbyrdes-kabalen i nedrykksstriden: Celta har Villarreal innbyrdes, Levante har Celta innbyrdes, Villarreal har Levante innbyrdes, Valladolid har Villarreal innbyrdes, Villarreal og Girona er likt innbyrdes, Levante har Valladolid innbyrdes, Valladolid har Girona innbyrdes, Celta og Girona er likt innbyrdes, Valladolid har Celta innbyrdes, mens Girona-Levante i dag avgjør hvordan ståa er mellom de to lagene (det endte 2-2 i Valencia tidligere i sesongen).

HUESCA:
Aragón-klubben har allerede rykket ned, og det eneste spørsmålstegnet er om de ender sist eller nest sist. For å unngå å bli tabelljumbo må de ta minst to poeng mer enn Rayo Vallecano i løpet av de to siste serierundene.

LEGANÉS:
Madrid-klubben er nummer 12, og med en maksimal avslutning på sesongen kan de knipe 7. plassen som gir spill i Europa League. Det er dog en formidabel jobb som skal til; Leganés må selv vinne begge sine kamper, samtidig som alt det følgende må inntreffe: De må ta to poeng mer enn Eibar, to poeng mer enn Alavés, tre poeng mer enn Espanyol (dette inntreffer dog automatisk når/om man slår Espanyol i dag), tre poeng mer enn Real Sociedad og seks poeng mer enn Athletic Club. Dersom alle resultatene går mot dem, blir de nummer 16 (de må selv tape begge kampene, Betis må ta to poeng, Villarreal må ta seks poeng, Celta må ta seks poeng og Levante må ta seg poeng).

LEVANTE:
Valencia-klubben er nummer 16, og er ett av fem lag som kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen. De har tre poeng ned til Girona under streken, og de to lagene møtes i dag. De vil langt på vei sikre ny kontrakt med uavgjort, ettersom de vil bety at man opprettholder tre poengs avstand, innbyrdes vil være likt, og målforskjell vil være seks mål bedre. Det kommer dog andre eventualiteter inn i bildet med innbyrdes tabeller mellom tre eller flere lag dersom Valladolid vinner, Celta spiller uavgjort og/eller Villarreal spiller uavgjort, så plassen vil ikke være sikret. Dersom Valladolid vinner og Levante-Girona ender B (samtidig som Villarreal-Eibar ender HU), vil Levante være under streken foran siste serierunde.

Innbyrdes-kabalen i nedrykksstriden: Celta har Villarreal innbyrdes, Levante har Celta innbyrdes, Villarreal har Levante innbyrdes, Valladolid har Villarreal innbyrdes, Villarreal og Girona er likt innbyrdes, Levante har Valladolid innbyrdes, Valladolid har Girona innbyrdes, Celta og Girona er likt innbyrdes, Valladolid har Celta innbyrdes, mens Girona-Levante i dag avgjør hvordan ståa er mellom de to lagene (det endte 2-2 i Valencia tidligere i sesongen).

RAYO VALLECANO:
Madrid-klubben har allerede rykket ned, og det eneste spørsmålstegnet er om de ender sist eller nest sist. Rayo Vallecano blir tabelljumbo dersom de tar to eller flere poeng mindre enn Huesca i løpet av de to siste kampene.

REAL BETIS:
Sevilla-klubben er i teorien med i kampen om Europa League-spill neste sesong, men det er en syltynn teori som fordret at absolutt alle resultater skal gå deres vei. Med seier i sine to siste kamper vil Real Betis ta seg opp på 50 poeng, noe Athletic Club allerede har. Athletic Club har Real Betis på innbyrdes oppgjør, og derfor er Andalucía-laget avhengig av at flere lag ender på 50 poeng. Da vil man lage en egen tabell mellom “50-poengslagene”, og Espanyol er det eneste av de lagene for at Real Betis skal ha mulighet til å toppe en slik tabell (Betis vil da få 5 poeng, Espanyol vil få 5 poeng og Athletic vil få 5 poeng). Da må de i så tilfelle vinne sine to kamper med stor margin, ettersom målforskjell per nå er Athletic -4, Espanyol -6 og Real Betis -11. Worst case scenarioet er en 16. plass dersom de selv taper begge sine kamper og Celta/Villarreal/Levante tar henholdsvis seks/fire/fire poeng.

REAL MADRID:
Hovedstadsklubben er nummer 3, og det eneste som kan forandre seg er at de tar 2. plassen dersom de selv vinner begge sine kamper og Atlético Madrid taper begge sine kamper.

REAL SOCIEDAD:
San Sebastián-klubben er nummer 8, og ligger tre poeng bak erkerivalen Athletic i kampen om Europa League-spill. Innbyrdes har Real Sociedad overtaket, og det betyr at tre poeng mer enn Athletic Club i løpet av de to siste rundene vil gi dem 7. plassen. Skulle alt skjære seg vil de bli nummer 13 (det skjer dersom man selv taper begge kampene, samtidig som Espanyol, Alavés og Eibar tar minst ett poeng, Leganés tar tre poeng og Real Betis tar minst fire poeng).

SEVILLA:
Andalucía-klubben er nummer 6, og er ett av tre lag som kjemper om 4. plassen som gir Champions League-spill kommende sesong. For at det skal inntreffe må de ta fire poeng mer enn Getafe og ett poeng mer Valencia i løpet av de to siste rundene. Alt håp er ute dersom man ikke makter å ta flere poeng enn Getafe i dag. Getafe har Sevilla innbyrdes, Valencia har Getafe innbyrdes og Valencia har Sevilla innbyrdes. Dersom alle tre ender på samme poengsum vil Valencia ende på topp, deretter Getafe og så Sevilla.

VALENCIA:
Los Ché er nummer 5, og er ett av tre lag som kjemper om 4. plassen som gir Champions League-spill kommende sesong. For at det skal inntreffe må de ta tre poeng mer enn Getafe og like mange poeng som Sevilla i løpet av de to siste rundene. Alt håp er ute dersom man tar færre poeng enn Getafe i dag. Getafe har Sevilla innbyrdes, Valencia har Getafe innbyrdes og Valencia har Sevilla innbyrdes. Dersom alle tre ender på samme poengsum vil Valencia ende på topp, deretter Getafe og så Sevilla.

VALLADOLID:
Pucela er nummer 17, og er ett av fem lag som kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen. De har ett poeng ned til Girona, og vil sikre fornyet kontrakt med seier og Girona-tap. Dersom Valladolid avgir poeng og Girona vinner, vil Valladolid være under streken foran siste serierunde.

Innbyrdes-kabalen i nedrykksstriden: Celta har Villarreal innbyrdes, Levante har Celta innbyrdes, Villarreal har Levante innbyrdes, Valladolid har Villarreal innbyrdes, Villarreal og Girona er likt innbyrdes, Levante har Valladolid innbyrdes, Valladolid har Girona innbyrdes, Celta og Girona er likt innbyrdes, Valladolid har Celta innbyrdes, mens Girona-Levante i dag avgjør hvordan ståa er mellom de to lagene (det endte 2-2 i Valencia tidligere i sesongen).

VILLARREAL:
Den gule ubåten er nummer 14, og er ett av fem lag som kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen. De har tre poeng ned til Girona under streken, og vil være sikret videre LaLiga-spill med poeng dersom Girona-taper. I verste fall vil man være nummer 17 foran siste serierunde, og da må følgende skje; Villarreal-Eibar B, Athletic-Celta UB, Girona-Levante H og Rayo Vallecano-Valladolid B.

Innbyrdes-kabalen i nedrykksstriden: Celta har Villarreal innbyrdes, Levante har Celta innbyrdes, Villarreal har Levante innbyrdes, Valladolid har Villarreal innbyrdes, Villarreal og Girona er likt innbyrdes, Levante har Valladolid innbyrdes, Valladolid har Girona innbyrdes, Celta og Girona er likt innbyrdes, Valladolid har Celta innbyrdes, mens Girona-Levante i dag avgjør hvordan ståa er mellom de to lagene (det endte 2-2 i Valencia tidligere i sesongen).