Moden for mer høythengende frukter?

18. august 2018 ble Serie A 18/19s første kamper spilt.

26. mai 2019 ble Serie A 18/19s siste kamper spilt.

20 lag, 822 spillere, 380 kamper og 1019 mål har vært til sammen både forutsetninger og resultat – og etter slike tall sitter selvfølgelig synserpennen relativt løst.

Og min sagnomsuste penn er intet unntak.

Gått litt fram og tilbake angående hva jeg skulle synse om – hvilken meny jeg skulle presentere, hvilket bakverk som skulle heves. Det eneste, absolutt eneste klink sikre jeg visste, var at Rade Krunić skulle være en pelotong i dette kompaniet.

Vi snakker her om bosnieren som leker fotball fra sin indreløperposisjon. Jeg skal forsøke å sette ord på følelsene: Du våkner opp til bølgeskvulp, i en primitiv bungalow, på en øy, litt nord-øst for Madagaskar.

Du står opp, ikler deg den mykeste av de mykeste kimonoer, tilbereder den groveste gourmetcaffè av selvplukkede bønner, går ut på balkongen og speider utover den kritthvite stranden, og det langgrunne turkise havet.

Du henter så litt nypresset caffè, går ut på balkongen, slenger deg ned i den heløkologiske bomullshengekøya (og det er her vår bosniske virtuos får ballen, rettvendt):

Du tar deg en slurk caffè. Hendene bak hodet. Null menneskelig aktivitet rundt deg. Du tar et dypt pust inn. Og slipper ut.

Kun du, palmetrær, soloppgang, sjøbris og bølgeskvulp. Du er i ett med naturen. Tiden står stille.

Fullstendig hvilepuls.

For ja, Rade Krunić er fullstendig hvilepuls.

Ser for øvrig at dette ble ei sedvanlig overtenning, men poenget står: Rade Krunić skal være hovedingrediens i dette bakverket. Spørsmålet er bare hvem som skal komplementere Empoli-spilleren.

I mine megaobjektive (som dere åpenbart har fått med dere) øyne kan 25-åringen argumenteres for i de fleste “beste”-kategorier denne Serie A-sesongen. Alt fra sesongens lag, “most improved”, beste utlending, beste midtbanespiller, beste 25-åring, beste Toscana-baserte spiller, bosnier, beste italiener, beste keeper, beste trener osv.

Mulig jeg tar litt i (her ogs), men som allerede nevnt: Poenget står.

Hvis dere, i strid med alt av solemerker og alle formodninger, fortsatt skulle henge på så skal jeg begynne å skli sakte, men sikkert inn mot sakens kjerne. Jeg tenker rett og slett å kjøre en topp 3-variant på spillere som jeg mener er klare for større oppgaver. “Større oppgaver” er i denne sammenheng ikke nødvendigvis et hopp til en hvassere liga, men i alle fall en større klubb.

 

Første basse ut er allerede nevnte bosnier, Rade Krunić. 

Dette er en spiller jeg har falt pladask for denne sesongen. Tallenes tale er greie:

  • Hans beste sesong målmessig med 5 kasser – kun Caputo (16) av Empoli-spillerne har flereHan har tatt vanvittige steg siden hans forrige Serie A-visitt i 16/17.
  • Hans beste sesong serveringsmessig med 6 assister – ingen Toscana-baserte spillere med kvassere tall der. Og her en viktig notis at ingen av assistene er fra dødballer – samtlige er in-play.
  • I tillegg til dette har midtbanespilleren fra Foča i den sør-østlige delen av Bosnia vært tredje sist på 4 scoringer – det er sammen med en annen lovende midtbanespiller fra Empolis rekker, Ismaël Bennacer, flest for Andreazzolis menn.
  • Total involvert i 15 av Toscana-lagets 51 mål (nesten 30% det) fra sin indreløperposisjon.

Jeg er litt usikker på nøyaktig hva det er som gjør at han regelrett har stjålet fotballhjertet mitt på bare én sesong. Det jeg dog er mer sikker på er at graden av effortless(ness) hva angår prosessen når Rade er rettvendt og forsøksvis forserer motspillere – den må være NOE. Noe sammensurium av sømløshet, frelse, nirvana. Dønn sikker på at null, niks, nada kalorier anvendes i den prosessen.

Det er faktisk så lavterskel-aktivitet og naturlig for spilleren med 10 kamper for Bosnias landslag at tilfellene hvor motspiller stopper han, så er det ureglementert. Hele 22(!) ganger har 25-åringen framprovosert kort på sine motspillere. Det gjør at han er den nest fremste kortprovokatøren blant 822 spillere i Serie A denne sesongen.

Med sine 25 vintre på baken både tror og håper jeg hans karriere skal akselerere i nærmeste framtid. Hans meny kan, slik som jeg ser det, mette alle kampbilder som kan oppstå: Hvis Empoli velger/blir tvunget til å ligge med samtlige bak ball, sideforskyve og vente på rette øyeblikk til å kjøre kontra er han ofte kampavgjørende. Hans nevnte evne til å dra av motspillere er kritisk nok, men det drivet og evne til å føre ball i stor fart får jeg helt Kaká-vibber av.

Kampbilder hvor motstanderlag ligger lavt er han en unnværlig katalysator for Empoli, og i så måte en sårt tiltrengt kreatør for de fleste Serie A-lag. Vær så snill Serie A-lag, hent Rade Krunić, sett han opp rettvendt og len dere tilbake. La nå fyren forsere, drive, kombinere, assistere og score nå som dere har muligheten. Empoli skal ned til Serie B. DET SKAL IKKE RADE KRUNIĆ!

Ser nå at det blir knallhardt å presse inn to fruktjaktende spillere av typen “høythengende” inn i dette Krunić-manifestet. Jeg tror vi kaller det en dag (del 1 av denne topp 3-varianten) og sender de dypeste beklagelser til alle som fikk bosnisk overdose.

Gjerne kommentér under saken på Twitter eller her hvilke andre to spillere som du synes fortjener bloggplass i en kategori som dette.

Da hadde jeg faktisk blitt kjempeglad.

trygveroeed_png

 

WRITTEN BY TRYGVE RØED, SERIE A FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NFL, NBA and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.