Moden for mer høythengende frukter, del 2.

For neste spiller ut ble Serie A 18/19 hans debutsesong på Italias høyeste nivå innenfor herrefotball.

Vi snakker Afrika via Toscana og Padova til den italienske rivieraen. I grove trekk.

Dette er en spiller som ble født i Afrikas 6. mest befolkede by for snart 22 år siden.
Dette er en spiller som ble oppdaget i 2013 og hentet til en Toscana-klubb som har hatt sett både “dinastia Vieri” og Alessandro Diamanti..

 

Dette en spiller som i sin primavera-tid har blitt veid og funnet for lett av både Inter og Sassuolo. 


Dette er en spiller som også Juventus har blitt tilbudt, men som ei heller dem mente hadde det som skulle til.
Dette er en spiller som bærer draktnummer #11 etter å ha vokst opp med Didier Drogba som forbilde.
Dette er en spiller som lurte inn sitt første Serie B-mål mot en keeper som ble scudetto-vinner for 2. gang i sin karriere nå i mai 2019.
Dette er en spiller som ble hentet til Liguria og Serie A for rundt €6m foran 18/19-sesongen.
Dette er en (angreps)spiller som scoret i sin Serie A-debut etter assist fra klubb-capitano, Mimmo Criscito.
Dette er en spiller de fleste som følger Serie A vet hvem er.

Dette er en spiller som heter Christian Kouamé og som, i skrivende stund, spiller fotball for Genoa.

Min ivorianske kjæledegge ble, naturlig nok, satt litt i skyggen av sin spisskompanjong Krzysztof Piątek i første halvdel av Serie A-sesongen som gikk. Helt fram til nevnte polske målhai tok flyttelasset og forlot Genova til fordel for Milano og Milan, utgjorde Kouamé og Piątek et spisspar som skapte problemer for ethvert forsvar. Christian var arkitekt og tømrer, mens Krzysztof tok seg av selve eiendomsmeglingen. Og rollefordelingen var ikke tilfeldig.

Kouamés fremste egenskaper som spiller er absolutt mest effektivt anvendt i det oppbyggende og kreerende delen av spillet. Han er på ingen måte noen tanks, men med hans 185 cm høye legeme besitter Genoa-eiendommen en god base for å kunne ha et ord (og hode) med i luftrommet. Hvis man i tillegg mater og danderer på med henholdsvis posisjoneringsevne, timing og god nærteknikk snakker vi en angrepsspiller som både er en trussel i boks òg påkledd i oppspillsfasen. I løpet av 18/19-sesongen har vi sett 21-åringen fra Elfenbenskysten både stusse ballen videre ved oppspill, men også satt seg selv i situasjoner hvor han uten nevneverdig kraftanstrengelse, har tatt ballen ned og satt opp medspillere langs bakken.

Lufttallenes tale spør du? Christian Kouamé er spilleren i Serie A 18/19 som har vunnet nest flest hodedueller – kun Cagliaris Leonardo Pavoletti kan skilte med luftigere tall.

Genoas assistkonge (5) er også Genoa-spilleren som har fått flest frispark (81) og framprovosert flest kort (14) denne Serie A-sesongen. Det er selvfølgelig tidlig òg grunnlagstynt å melde at denne ivorianske fotballkalven aldri kommer til å bli noen klink “9-er”, men ut i fra hans fotballtekniske arsenal per tid å bedømme, tror jeg han passer best sammen med en klink “9-er” (slik som Piątek).

Kouamé er kanskje det diametralt motsatte av hva en “luksusspiller” er. Han jobber skjorte, shorts, strømper, sko og skruknotter av seg for lagets beste og nøler ikke ett eneste sekund hvis han får mulighet til å servere en medspiller i bedre posisjon enn han selv.

Apropos posisjon: Posisjonsmessig kan Drogba-beundreren bekle de fleste offensive roller i et lag. Det kan være hvilken som helst rolle i en treer på topp, han kan jobbe bak en spiss og han kan (beviselig) komplettere en ren “9-er” i tospann på topp.

Slik Kouamé-bildet er etter en sesong på Italias høyeste nivå er det ikke omgående kritisk hvis han tar enda en sesong på Marassi, men at Genova er siste stoppested for Kouamé-toget – det nekter jeg å tro.

Han kommer til å forlate Genoa. Før eller siden. Og det kommer alle parter, på hver sin måte, til å tjene på.

 

trygveroeed_png

 

WRITTEN BY TRYGVE RØED, SERIE A FOR VALUEWINS

Want to track your bets? Learn where you win and lose money? Want to follow experts tips from Scandinavian football to the Premier League, Championship, NFL, NBA and much more?

Head over to Valuewins.com and sign up. Value wins – every time.